Can Atalay’dan TBMM’de nöbet tutan CHP milletvekillerine mesaj

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 12:25 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 1:15 pm

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, kendisi hakkında AYM’nin verdiği “hak ihlali” kararı tanınmadığı için TBMM’de nöbet başlatan CHP milletvekillerine mesaj gönderdi. Can Atalay, “Umut buradadır. Bunun kıymetini bilmeli ve ileriye doğru hep birlikte ileri taşımalıyız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında verdiği “hak ihlali” kararı Yargıtay tarafından tanınmadığı için cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.

Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay’ın kendisi hakkında verilen AYM kararına uyulmaması üzerine TBMM’de nöbet başlatan CHP milletvekillerine ilettiği mesajı TBMM Genel Kurulu kürsüsünde paylaştı.

“KIYMETİNİ BİLMELİ VE İLERİ TAŞIMALIYIZ”

Karaca’nın aktardığı mesajda Atalay şu ifadeleri kullandı:

“Dayanışmanız güç veriyor. Anayasal düzeni ve memleketin geleceğine dört elle sarıldığınız , sahip çıktığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. 8 Kasım’dan bu yana memleketin asgari düzeyde demokratikleşmesi için hukukun geriye kalan zerresinde dahi sahip çıkan farklı dünya görüşlerinden ve politik partiler ve memleketin yarını için çok önemli bir görev üstlendiler.

Herkese selamlar. Memleketin geleceğine hukukun zerresine sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Umut buradadır. Bunun kıymetini bilmeli ve ileriye doğru hep birlikte ileri taşımalıyız. Silivri’den selamlar.”

Can Atalay için yürüyüş çağrısı!

Kaynak: TELE1