Birol Aydın’dan ‘Saadet 94 ruhu’na cevap: “AKP’de çözülmeyi durduracak bir hamle değildir”

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 7:48 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 9:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl kongresinde “94 ruhu” diyerek Refah Partisi dönemine gönderme yapmıştı. AKP İstanbul İl Başkanlığı’na da eski bir Saadet Partili isim getirilmişti. Bu hamlenin siyasette yaratacağı etki tartışılırken TELE1 ekibi konuyu, Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın’a sordu. 

AKP’li  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asıltürk’ü ziyaretinin ardından başlayan Saadet Partisinin Millet İttifakı’ndan koparılması hamlesinin ardından AKP İstanbul İl Başkanlığına da çok dikkat çekici bir isim seçildi. Nuri Kabaktepe.  Milli Görüşte yenilikçi diye adlandırılan kanat, 2001 yılında AKP’yi kurarken gelenekçi kanatın kurduğu Saadet Partisi’nde kalan Kabaktepe’nin AKP İl Başkanı seçilmesi siyaseti nasıl etkiler? Saadet Partisi tabanına etkisi olur mu? Konuyu Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın TELE1’e değerlendirdi.


AKP KURULURKEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ ÇIKARTTIĞINI SÖYLEMİŞTİ PEKİ ŞİMDİ 94 RUHUNU ANMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Birol Aydın yaptığı açıklamada,  “Bir arkadaş AKP’ye bu kadar heyecan katıyorsa gelip siyaseti burada yapsınlar. 94 ruhu ne?  94  yılında Ferah Partisi’nde ete kemiğe bürünmüş 25 yılın birikimi değil mi?  Öncelikle ahlak ve maneviyat değil mi? Üretimi esas almak değil mi? Bu ülkenin faydasına olan işlerde, memleketin hiçbir ferdini ayırt etmeksizin hepsiyle diyalog içinde olmak değil mi? Bu, AKP için bir hamledir ama bu çözülmeyi,  erimeyi durduracak bir hamle değildir. ” dedi.