Bir emeklinin isyanı! “Haksızlık, yalan, dolan hepsi bunlarda”

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 5:26 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 5:26 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mitingine katılan emekli bir vatandaş, “Emeklileri yerin dibine soktu. Açlık sınırının ve asgari ücretin altında süründürüyor ve inşallah bu düzen değişecek. Yüzde 200 olan enflasyonu yüzde 40 açıklıyorlar. Bu kadar haksızlık, yalan, dolan hepsi bunlarda” diyerek isyan etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Karabük’te miting düzenledi. ANKA’nın haberine göre, mitinge katılan emekli bir yurttaşın sözleri dikkat çekti.
Emekli TÜİK İstatistik Müdürü 67 yaşındaki vatandaş, ilk defa yönetimsel olarak böyle kötü bir dönem yaşadığını belirterek, “Hak, hukuk, adalet ve kötü dilin bitmesi için buradayız. Cumhurbaşkanı’nın 85 milyonu kucaklaması gerekirken; şerefsizinden, Allahsızından tut her şeyi söylüyor. Biz ona isyan ediyoruz. Biz emeklileri yerin dibine soktu. Açlık sınırının ve asgari ücretin altında süründürüyor ve inşallah bu düzen değişecek. Yüzde 200 olan enflasyonu yüzde 40 açıklıyorlar. Bu kadar haksızlık, yalan, dolan hepsi bunlarda” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemesinin sebepleri olarak, “Ülkemiz için, güzel günler görmek için, yolsuzlukların kalkması için, gençlerin iş bulması için” diyen yurttaş, şunları söyledi:

“Herkese saygılı davranılması, gençlere iş olanakları sağlanması, emeklilerin hakkını yedirilmemesi. Yolsuzluk zaten yapılmaz, ona inanıyoruz. Kesinlikle yapılmaz. Güzel, özgür bir Türkiye. Diğer ülkelerde sayılan bir ülke, daha özgür, demokratik bir ülke… Bunları bekliyoruz.”

AKP mitingindeki kadın düşmanı pankarta Kılıçdaroğlu ve Akşener’den tepki!