AKP mitingindeki kadın düşmanı pankarta Kılıçdaroğlu ve Akşener’den tepki!

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 2:49 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 2:49 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP mitinginde açılan çirkin pankarta tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul mitinginde Ufuk Süslü isimli AKP’li, kadınları aşağılayan pankart ile mitinge gitti. Pankartta “Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

KILIÇDAROĞLU: BİZ HAYATI PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYARIZ

Kadınları aşağılayan bu çirkin pankarta ilk tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden Akşener ailesini ziyareti sırasında Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener ile mutfakta çay doldururken çekilmiş fotoğrafını alıntıladığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, hayatı paylaşmaktan gurur duyarız. Alın şimdi bu fotoğrafı pankartınıza koyun. Sevgili genç mütedeyyin kadınlar; size aylarca ‘kazanımlarınızı kaybedersiniz’ propagandası yapanlar, tüm haklarınızı 3-5 oya sattılar. Bay Kemal, asla kazanımlara dokunmaz.”

 

AKŞENER: UNUTTURMAYA ÇALIŞANLARA 14 MAYIS’TA HATIRLATACAĞIZ

Akşener de, Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“13. Cumhurbaşkanı’mız Kemal Bey ve eşimi mutfakta görmekten ben de gurur duyuyorum. Çünkü ‘kadın işi’ ‘erkek işi’ yoktur. ‘İnsan işi’ vardır, paylaşmak vardır, yardımlaşmak vardır. Unutturmaya çalışanlara 14 Mayıs’ta hep birlikte hatırlatacağız.”