Savunma kazandı | Baro başkanları Anıtkabir’de, Feyzioğlu yürüyüşe alınmadı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 2:15 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 8:49 pm

Ankara’ya girişlerine izin verilmeyen baro başkanları iki günlük direnişin ardından Anıtkabir’e geldi. Baro başkanlarının protesto ettiği TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmadı. Avukatlar, dün olduğu gibi bugün de İstanbul Barosu’nun önünde toplandı. Burada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, ”Biz bu ülkeyi hukuk devleti yapmaya uğraşırken, Ankara’ya gittik ki  orası bir polis devletiymiş.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonucunda avukatlar iki günlük direnişin ardından Anıtkabir’e geldi. Baro başkanlarının “Bunların sebebi sensin” sözleriyle protesto ettiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmadı.

BARO BAŞKANLARI ANITKABİR’DE

Anıtkabir’e ulaşan baro başkanları, Atatürk’ün mezarını ziyaret ettikten sonra Anıtkabir önünde fotoğraf çekildi.

BARO BAŞKANLARI ASLANLI YOLDA

‘Savunmanın kahramanları’ Feyzioğlu’nun yüzüne karşı haykırdı: Savunma susmadı susmayacak

Avukatlardan sürekli eylem kararı: Yarın da buradayız

AVUKATLAR İSTANBUL’DA EYLEMDE: TASLAK GERİ ÇEKİLENE KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Ankara’da iki gündür süren direnişe destek olmak için İstanbul Çağlayan Adliyesi, İstanbul Bakırköy Adliyesi ve İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen avukatlar, “Savunma Susturulamaz” dedi.

Çağlayan Adliyesi önünde konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ”Eylemlerimiz ‘sözde’ değişiklik taslakları teklifleri geri çekilene kadar devam edecek” dedi.

Hatay Barosu Başkanı TELE1’e konuştu: Bu gayrimeşru engellemenin arkasında kim var?

Avukatlar İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen avukatlar ise ‘Ya hep beraber ya hiç birimiz’ sloganı atarak yaşananları protesto etti. Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan avukatlar “Feyzioğlu istifa” sloganı attı.

Yüzlerce avukat Çağlayan Adliyesi’nde “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürüdü.

Bir grup avukat da Adliye önünde halaylarla Ankara’daki baro başkanlarını selamladı.

Bakırköy Adliyesi

İstanbul Barosu’nun önünde eylem

Avukatlar Ankara’daki mesektaşlarına destek vermek için dün olduğu gibi bugün de İstanbul Barosu’nun önünde toplandı.

Burada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, ” Atatürk’ün huzurundan geldik. Biz bu ülkeyi hukuk devleti yapmaya uğraşırken, Ankara’ya gittik ki  orası bir polis devletiymiş.Ben İstanbul’dan yola çıktığım zaten emniyetin korunmasıyla yola çıktım ama Ankara’da polis devletiyle karşılaştım” dedi.

Avukatlara yönelik engellenme Ankara’daki avukatlardan da alkışlı destek verdi.

FEYZİOĞLU: BEN DE BAKANLIKLARDA ÇALIŞTIM

27 saat sonra baro başkanlarını ziyaret etmeye gelen Metin Feyzioğlu protesto edildi. Feyzioğlu’na sırtını dönen baro başkanları, “Bunların sorumlusu sensin” tepkisi gösterirken Feyzioğlu alanda açıklama yapmaya çalıştı. Yürüyüşe ilişkin konuşan Feyzioğlu, “Hukuk kimseye zarar vermeyecek bir yürüyüşe, kamu düzenine zarar vermeyecek bir yürüyüşe izin verir. Bunu anlattık” dedi.

Feyzioğlu, gazetecilerin görüntü almasına dahi izin verilmemesiyle ilgili soruya, “Bunun bir an önce bitmesi lazım” yanıtını verdi.

Feyzioğlu, Anıtkabir ziyaretine ilişkin “Biz programın Anıtkabir kısmına katılmak için beklerken, baro başkanlarının Ankara girişine izin verilmediği haberi geldi. Saygı duruşunda bulunmadan geri dönmek istemedik” dedi. Feyzioğlu, baro başkanları savunma için direnirken kendisinin alanda olmamasına ilişkin eleştirilere ise, “Ben de bakanlıklarda çalıştım. 24 saattir uyumuyorum. Bu izni kavgasız, gürültüsüz çözülmesi için uğraşıyorum” şeklinde yanıt verdi.

SAVUNMAYA ÇİFTE BARİYER

AKP ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara’ya 300 metre kala Eskişehir Yolu üzerindeki şantiyenin önünde geceyi geçirdi. Polis, yoldan geçen yurttaşların kornalarla destek vermesi üzerine avukatların önüne ikinci bir bariyer daha çekti.

YERE DÜŞÜRÜP GÖZALTINA ALDILAR

Sabah saatlerinde ise polis barikatları arasında bekleyen baro başkanlarının yanına gitmek isteyen Bilecik Barosu Başkanvekili Hasan Şahin sabah gözaltına alındı. Baro başkanları “Başkan gelemedi, o yüzden onu yolladı. Niye almıyorsunuz” diye tepki gösterdi ancak yere düşürülen Şahin polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Baro Başkanları darp edilirken Metin Feyzioğlu bakın nerede ortaya çıktı

Baro başkanları geceyi sağanak altında böyle geçirdi: Bu korku neden?

‘SABAH ÇOK ŞEYLERE GEBE’

Polis, yurttaşların araç kornalarıyla avukatlara destek vermesi üzerine ikinci bir bariyer çekti. Yaşananları anlatan bir baro başkanı,  “Sabah çok şeye gebe. Biz gülümsüyoruz, gülümsemeye devam edeceğiz. Bu ülke aydınlık yarınlara ulaşıncaya kadar” dedi.

MERAL AKŞENER’DEN ZİYARET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısının ardından baro başkanlarına destek için alana gitti. Alanda baro başkanlarıyla görüşen Akşener, desteklerini belirtti.

ÇİFT BARİYERLİ ABLUKA

Dünden bu yana 5 kez müdahaleyle karşılaşan hukukçuların gece de etrafları iki ayrı bariyerle kapatıldı. Abluka altına alınan baro başkanlarının bariyerlerin dışına çıkmasına izin verilmedi.

ABB’NİN YEMEKLERİ İÇERİ ALINMADI

Avukatların sandalye talebi kabul edilmezken, Ankara Barosu’nun getirdiği yemekler de içeri alınmadı. Gece geç saatlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yağmurluk ve çorba dağıtımına izin verildi.

SAKARYA BAROSU DESTEĞE GELDİ

Dün Ankara girişinde durdurulan baro başkanları geceyi sağanak altında bekleyerek geçirmek zorunda kaldı. Sakarya Yönetim Kurulu da baro başkanlarıyla dayanışmaya geldi.

‘ELDEN ELE YAYILACAK BU UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ’

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, “Aramıza kurulan barikatlar omuz omuza durmamıza engel olamıyor. Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri barikatların ardından Baro Başkanlarına İzmir Marşıyla destek veriyor. Bu her şeye değer. Direneceğiz. Desteğe gelen meslektaşlarla ve yoldan geçerken korna ile destek veren yurttaşlarla aramıza kat kat bariyerlerden sonra şimdi de araçlardan duvar ördüler. Sanıyorsunuz ki bunu kimse görmeyecek. Elden ele yayılacak şimdi bu utanç görüntüleri.” sözleriyle o anları aktardı.

 

 

 

FİİLİ GÖZALTI TEPKİSİ

Avukatların tuvalet ihtiyaçlarını karşılamasına dahi izin verilmezken, bu durum fiili gözaltı olarak yorumlandı. Hukukçular bu duruma, “Gözaltında olsak tuvalete giderdik. Bize tuvalete gitmeme cezası kesiyorsunuz”, diyerek tepki gösterdi. Hukukçuların ısrarı üzerine bariyerlerle çevrili alana seyyar tuvalet kuruldu.