‘Savunmanın kahramanları’ Feyzioğlu’nun yüzüne karşı haykırdı: Savunma susmadı susmayacak

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 11:48 am - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 12:17 pm

Ankara’ya girişleri engellenen baro başkanları, direniş alanına 27 saat sonra gelen Metin Feyzioğlu’na sırtlarını dönerek alana girmesine izin vermedi.

Ankara’ya alınmadıkları için eylemlerini sürdüren Baro başkanları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ziyaretini “Dün neredeydin” diye geri çevirdi. Başkanlar sırtını dönerek Feyzioğlu’nu protesto etti. Feyzioğlu ise “Hem bakanlıkta hem burada olamam” dedi.

Dün, Baro başkanları engellenirken 14 baro başkanı ile önce Anıtkabir’e ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyarete giden Feyzioğlu, bugün Eskişehir yolu üzerinde şantiye alanında eylemlerini sürdüren başkanları ziyaret etmek istedi.

FEYZİOĞLU SAVUNMASI: HEM BAKANLIKTA HEM BURADA OLAMAM

Feyzioğlu ziyaret sırasında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Burada eğer insanları sabaha kadar soğukta, yağmurda bekletirseniz en yumuşak insanların bile radikalleştiğini görürsünüz. Devletimizin kucaklaması lazım radikalleştirmek marifet değil. Yanlış olmuş. Elbette onlar en yakınında bulundukları baro başkanına gidecekler. Hepsini çok seviyorum ve onlar bana kızsalar da, ben onlar ile aynı fikirde olmasam da haklarını korumak için durmaksızın mücadele devam edeceğim. Mücadele yöntemimiz ayrı olabilir. Bir mücadele yöntemi diyalogtur, anlatmaktır ben o yolda devam edeceğim. Neredeydin diyorlar. Hem bakanlıklarda çalışıp hem burada olamam.”

Baro başkanları Feyzioğlu’nun görüşme istediğini geri çevirerek “Dün neredeydin” diye sorular.

Kol kola girerek Feyzioğlu’na sırtlarını dönen baro başkanları, “Size ihtiyacımız yok. Biz buradayken siz neredeydiniz. Dün neredeydiniz. Provokasyon yapma. Bize terörist denirken neredeydiniz” diye tepki gösterdi.

‘BUNLARIN SORUMLUSU SENSİN’

Feyzioğlu “Biz baroları bölmek istemiyoruz” derken başkanlar, “Siz böldünüz” diye bağırdı. Avukatlar, “Bunların sorumlusu sensin, sana rağmen baroları böldürmeyeceğiz” sözleriyle Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

Baro başkanları, “Savunma susmadı, susmayacak” diye slogan atarken Feyzioğlu ayrılmak zorunda kaldı.

Savunma direniyor: Bilecik Barosu Başkanvekili gözaltına alındı

‘SAVUNMANIN KAHRAMANLARI’

CHP PM üyesi, eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, protesto anlarını “Savunmanın kahramanları” sözleriyle paylaştı.