Hatay Barosu Başkanı TELE1’e konuştu: Bu gayrimeşru engellemenin arkasında kim var?

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 3:25 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 4:03 pm

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Gün Ortası programında Zeynel Lüle’ye konuştu.  Dönmez, baro başkanlarının hukuksuz bir biçimde engellediğini söyleyerek, kararın hangi devlet organı tarafından alındığını sordu.

Ankara’ya Savunma Yürüyüşü başlatan baro başkanları iki günlük direnişin ardından Anıtkabir’e gitti. Gelişmeleri Ankara’dan takip eden TELE1 editörü Ömer Ödemiş, Gün Ortası programında Zeynel Lüle’ye bağlandı. Ödemiş’in mikrofon uzattığı Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, sürecin tamamen hukuksuz ilerlediğinin altını çizdi.

Savunma kazandı | Baro başkanları Anıtkabir’de, Feyzioğlu yürüyüşe alınmadı

BU KADAR GAYRİMEŞRU BİR ENGELLEMEYİ KİM YAPTI?’

“26 saatlik bir süre boyunca bulunduğumuz yerde abluka altına bir şekilde beklemek zorunda kaldık” diyen Av. Dönmez, “Bu kadar gayrı meşru bir engellemeyi kim yaptı? Ankara Emniyet Müdürü mü? Ankara Valisi mi? İçişleri Bakanı mı?” diye sordu.

Av. Dönmez, “Herkesin anayasal hakkı olan yürüyüşte 42 ilin valisi bu süreci yönettiler, Ankara’da hukuk farklı işledi. 42 baroydu 60 baro oldu, 80 baroya çıktı. Baro başkanlarına yapılan haksızlığı gördü” ifadelerini kullandı.

‘FEYZİOĞLU BAROLAR ARASINDA BİR BÖLÜNMÜŞLÜK GÖRÜNTÜSÜ VERMEYE ÇALIŞIYOR’

Dönmez, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun baro başkanlarının olduğu alana 27 saat sonra gelmesine ilişkin “Metin Feyzioğlu buradaki yürüyüşü gölgelemeye çalışıyor” dedi. “b-Feyzioğlu’nun baroları temsil etmediğini söyleyen Av. Dönmez, şöyle konuştu:

“TBB bu konuda susuyor ve tek yorum yapmıyor. Yürüyen baro başkanlarını terörize eden, yaptıklarını etkisizleştiren bir yayına katıldı. Kanunda tanımlanan görevlerini aştı. Destek olma ama gölge de etme dedik. Bizim Ankara’da önümüz kesilmişken kendisi Anıtkabir’de barolar arasında bir bölünmüşlük görüntüsü vermeye çalışıyor.”

‘Savunmanın kahramanları’ Feyzioğlu’nun yüzüne karşı haykırdı: Savunma susmadı susmayacak