Bilim Kurulu, ‘Aşı ilk aşamada sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü vatandaşlara yapılacak’ dedi, akıllar karıştı!

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 12:14 am - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:12 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından, 11 Aralık’tan sonra Türkiye’ye gelmesi beklenen koronavirüs aşısının ilk aşamada sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacağı açıklandı. Söz konusu açıklama, aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki bireylere uygulandığına ilişkin haberleri akıllara getirdi.

Koronavirüs aşısı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu’ndan açıklama geldi. Açıklamada aşılamanın dört aşamada yapılacağı ve ilk aşamada sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü vatandaşların aşılanacağı belirtildi.

Bilim Kurulu’nun söz konusu açıklamaları geçtiğimiz günlerde Çin’den sipariş edilen CoronaVac aşısı ile çıkan haberleri akıllara getirdi.  Geçtiğimiz günlerde, aşıya ilişkin konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki bireylere uygulandığını belirterek “Firma 59 yaş üstüne yönelik bir çözüm bulana kadar bu aşı, bu gruba uygulanmayacaktır.” demişti.

Tıp dergisi Lancet’te yayınlanan bir makalede ise aşının güvenli olduğu belirtilirken iki CoronaVac dozunun 18-59 yaş aralığındaki yetişkinlerde iyi tolere edildiği ve orta derecede bağışıklık oluşturduğu ifade edilmişti.

Türkiye de sipariş etmişti! Koronavirüs aşısında yaş sınırı