Belediye başkanları film için kamera karşısına geçti

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 4:37 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 4:37 pm

Tunceli’nin Ovacık Belediye Başkanı’nın senaryosunu yazdığı filmin kadrosunda kendisinin yanı sıra Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan da oyuncu olarak yer aldı.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün senaryosunu yazdığı “Oyuna Geldik” isimli filmin çekimlerine başlandı. Filmde Sarıgül ile birlikte Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan da rol aldı. Başrolünü ise usta sanatçı İlyas Salman’ın üstlendiği filmin yönetmeni ise Kazım Öz oldu.

Filmden elde edilen gelir ilçeye yapılacak su arıtma tesisi ve Munzur’un korunması için kullanılacak.

“BİRÇOK OYUNCU İMECE USULÜ PROJEDE YER ALDI”

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül filme ilişkin şunları söyledi:

“Birçok oyuncu büyük bir özveri göstererek imece usulüyle projede yer aldılar. Projenin yönetmeni Kazım Öz. Aynı zamanda ünlü oyuncu İlyas Salman da projede başrol oynayacak. Bununla beraber birçok ilçe belediye başkanımızın filmde rol aldığı bir projedir Oyuna Geldik filmi.

Bu oyuncuların birçoğu çok düşük ücretlerle ya da gönüllü oynamak için geldiler. Amacımız hem Ovacık’ı sanatsal açıdan ön planda tutmak hem de kirlenen doğasını koruyabilmek için sürekli zorlandığımız o bütçeye ulaşabilmek. Bu filmde umut ederiz ki o bütçenin önemli bir kısmına ulaşacağız. Başta Munzur suyu olmak üzere doğamızı koruyacağız ve ilçemizi bir kültür sanat alanına çevirmeyi planlıyoruz.”

 

Merakla beklenen ‘Bihter’ filminden yeni görüntüler geldi