Bakan Varank ekonomideki yanlış politikaların sebebini ‘pandemi’ olarak gösterdi

Yayın tarihi: 21 Aralık 2021 Salı 12:01 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2021 Salı 12:01 pm

Bakan Varank, ‘Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı’nda konuşarak Erdoğan’ın açıkladığı yeni düzenleme ile ilgili ‘Artık kara bulutları geride bırakıyoruz’ dedi. Varank, ekonomideki yanlış politikaları ‘pandemi’ye bağladı.

Bakan Varank, pandemi sonrası dünyaya Türkiye’yi en güçlü şekilde hazırladıklarını söyleyerek, “Son dönemde kurlar üzerinden yaptıkları yorumlarla Türkiye ekonomisinin gücünü görmezden gelenlerin, tüm dünyada yaşanan enflasyon sorununu bir tek ülkemize özgü bir sorun gibi yansıtanların oluşturduğu kara bulutları artık geride bırakıyoruz. Bu noktada dün Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ilan ettiği ekonomiye destek paketinin reel sektör tarafından çok olumlu şekilde karşılandığını görüyorum. Ülkemizi serbest piyasa rejiminden, temel iktisattan kopuk gibi göstermeye çalışanların Türk ekonomisine nasıl açıktan düşmanlık ettiğini hep beraber izledik. Serbest piyasa koşullarında nasıl araç çeşitliliğine sahip olduğumuzu herkese tepeden bakan, kendilerine ‘ekonomist’ diyen ukalalar herhalde anlamıştır diye düşünüyorum. Şunu herkes çok iyi bilmeli; Türkiye’de yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimiz finansmana düşük maliyetle ulaşabilecek. İhracat yapmak isteyen önünü görebilecek. Üretimini çeşitlendirmek, istihdamını artırmak isteyen herkes yanında devletini en güçlü şekilde görecek” dedi.

“EKONOMİYİ BÜYÜTECEĞİZ”

Türkiye ekonomisinin yoluna emin adımlarla devam edeceğini belirten Bakan Varank, “Yeşil ve dijital dönüşümün yeni ekonomide itici güç olacağı bilinciyle, finansal araçlarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz. İstikrarı öngörülebilirliği sağlamak temel önceliğimizdir. Bunu yaparken, disiplinli kamu maliyesi politikamızdan da asla ödünç vermeyeceğiz. Asgari ücretteki artışla sağladığımız rahatlamanın, verdiğimiz gelir vergisi istisnası ile tüm kesimlere yansıyacağından şüpheniz olmasın. Türkiye ekonomisini muhalefetin yaptığı gibi demagoji ile laf salatasıyla da büyütmeyeceğiz. Daha çok üretimle, daha çok istihdamla, daha çok yatırımla ve daha çok ihracatla büyüteceğiz” diye konuştu.

Ünlü ekonomist Steve Hanke Atatürk’ün sözü ile Erdoğana sert tepki gösterdi!