Adına faiz artışı denmeyerek epik faiz artışı yapıldı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 10:38 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 11:33 pm

 2021 yılının son kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası 18 bandında olan Dolar, 14.80 seviyesine kadar düştü. Gelişmenin ardından ekonomistler ve yorumculardan dolardaki bu hızlı gerilemeye tepkiler gecikmedi.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası neredeyse bir dakikada sert bir düşüş yaşayan dolar 14 seviyelerine çekildi. Uzun süreden sonra ilk kez 15’in altına düşen dolar kurunun bu ani gerilemesine ekonomistler ve yorumculardan şu söylemler geldi:

Eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz: Hedefi değersiz Türk Lirası üzerinden ihracatı artırmaktı. Türk Lirasının değerini bilerek düşürdüler. Liranın değerinin düşmesi hedefti ama gelinen noktada bu işin çıkmaz sokak olduğunu gördüler. Türkiye Ekonomi Modeli’nin tabutuna çivi çakıldı. Piyasa Erdoğan’ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Gerçeği sabah göreceğiz. Bence kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir.

Erdoğan yeni ekonomik sistemi anlattı