Bahçeli sol partileri ve HDP’yi hedef aldı! “Ahlaksızca propaganda yapıyorlar”

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:34 am - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:41 am

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerine girecek sol partileri ve HDP’yi hedef aldı. Bahçeli, ‘tek adam rejimi’ ve ‘diktatörlük’ karşıtı söylemin ‘ahlaksızca propaganda’ olduğunu iddia etti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TGC Anadolu gemisinin Deniz Kuvvetleri’ne teslimi ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Bahçeli, yazısında Türkiye Komünist Partisi (TKP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), SOL Parti ve HDP’nin seçime çatısı altında gireceği Yeşil Sol Parti’yi ve Türkiye İşçi Partisi’ni hedef aldı. Bahçeli, ismi geçen partilerin diktatörlük ve tek rejim karşıtı açıklamalarından rahatsızlığını dile getirdi. Bahçeli şunları sarf etti: 

“Demokrasinin olmadığı bir ülkede, gayri meşru Türkiye Komünist Partisi’nin veya Halkın Kurtuluş Partisi’nin seçimlerde boy göstermesi akıl dışılıktır.

Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede, Türkiye Komünist Hareketi’nin varlığından bahsetmek hastalık ölçüsünde saflıktır.

HDP’nin kayyumu olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisiyle, Sol Parti’nin ve Türkiye İşçi Partisi’nin ahlaksızca propagandası yapılan sözde diktatörlük ve tek adam rejiminde seçimlere katılabilmesi olacak şey değildir.

Sosyalist Güç Birliği İttifakı ile Emek Özgürlük İttifakı Zillet İttifakı’nın potansiyel ortakları, birinci dereceden siyasi hısımlarıdır.

Bunların alayı birden Türkiye’nin karşısında mevzilenmişler, yıkım ve yozlaşmanın egemenliği için harekete geçmişlerdir.”

 

İYİ Parti’ye kurşunlara ses çıkarmayan Bahçeli Akşener’i ‘saygısız’ buldu