İYİ Parti’ye kurşunlara ses çıkarmayan Bahçeli Akşener’i ‘saygısız’ buldu

Yayın tarihi: 8 Nisan 2023 Cumartesi 12:12 am - Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi 1:18 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasına karşı ‘mermi kovanlı’ rest çeken İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i hedef aldı. Bahçeli, “Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela demokrasiye saygısızlıktır” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının kurşunlanmasını protesto etmek için  grup toplantısında mermi kovanı fırlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hedefi oldu.

Ülkü Ocakları’nın düzenlediği iftar programında konuşan Bahçeli, “”Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela demokrasiye saygısızlıktır. Ayrıca bağıra çağıra mermi fırlatma çaresizlik içinde çıkmaz sokaklara düşen bir çarpıklıktır. Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz veren, ittifak kuranların Türklüğün muhteşem geçmişinde örnekler vermesi sadece bir aldatma, istismar, hezeyandır” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener kürsüden mermi fırlattı! “Tüm bunlara göğüs gereceksiniz”

Bahçeli, bir hafta içerisinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ve CHP İstanbul İl Başkanlığı binalarının kurşunlanması hakkında tek bir yorum yapmadı. 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na binasına geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunun, başkanlık binasının karşısında bulunan inşaattaki bir bekçinin hırsızları kovmak için havaya ateşlemesi sonucu isabet ettiği iddia edildi. İnşaatın bulunduğu mesafe nedeniyle, iddia tartışma konusu oldu.

Duruma tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında Meclis’te temsili mermi fırlatmıştı.

Akşener bu sırada şunları söylemişti:

“Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek? Söyleyin Sinan Ateş durdu mu? Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak. Söyleyin Ömer Halis Demir korktu mu? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek!”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DA KURŞUNLANDI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı Binası’nın ardından da CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına 6 Nisan’da 4 kurşun isabet etti. Kurşunların, sosyal medyada video yayımlamak isteyen magandalar tarafından atıldığı ileri sürüldü. Olay hakkında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir hafta içerisinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimalini ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da matematik bilirim sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür” demişti.