Bahçeli bir kez daha AYM’yi hedef aldı: Bay Zühtü

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 10:54 am - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 12:02 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, TİP Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğu için iki defa hak ihlali kararı veren AYM’yi bir kez daha hedef aldı. AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “Bay Zühtü” diye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yılbaşı için meclise verilen aranın ardından mecliste partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli yaptığı konuşmada TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğu için iki defa hak ihlali kararı veren AYM’yi bir kez daha hedef aldı. AYM Başkanı Zühtü Arslan’a, “Bay Zühtü” diye seslenen Bahçeli, “Acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini izah edecek yürek sende veya diğer üyelerde var mıdır? Sen ve senin gibileri PKK hukukunun kafesindesiniz” dedi.

Bahçeli geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için mevcut başkan Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen sanatçı Zülfü Livaneli’yi hede hedef aldı. Bahçeli, Livaneli için, “Livaneli soyisimli bir zat 5 para etmez aklının dibine çöreklenmiş, kiri pası bayağı bir dille açık etmiştir” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’den Devlet Bahçeli’ye yanıt

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2024 yılında bizi bekleyen bir siyasi dönüm noktası da 31 Mart Yerel Seçimleri’dir.

Bugüne kadar 165 belediye başkan adayımızı belirleyip ilan ettik. Üzerinde çalıştığımız diğer adayları da kamuoyunun bilgisine sunmayı planlıyoruz.

CHP’de işler iyice sarpa sarmış, belediye başkan adayları seçimi sürecindeki karışıklık basına sızmıştır. CHP yönetimi akli, fikri ve siyasi melekelerini kaybetmekle kalmamış istikametini hepten şaşırmıştır.

ZÜLFÜ LİVANELİ’Yİ HEDEF ALDI

“Geçen hafta bir TV kanalında yayımlanan ve ödül töreninde konuşan, Türkiye’ye yabancıların gözüyle bakan Livaneli soyisimli bir zat 5 para etmez aklının dibine çöreklenmiş, kiri pası bayağı bir dille açık etmiştir. Neymiş, ya gerici ordular ya da hareket ordusu kazanacakmış. Türkiye’de gerici ordu değil, kahraman TSK vardır ve düşman çatlatmaktadır. Alçak iftirasını gülümseyerek hatta sevinç içinde dinleyen İBB Başkanından tek bir itiraz gelmedi! Alın birini vurun ötekine! Bunlar Türkiye karşıtlığında buluşur. Millete gerici demek küfürdür, kifayetsizliktir. Millete gerici demek, Türkiye’ye geriden bakmaktır. Millete gerici demek, su katılmamış soysuzluktur.”

YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI

“Millete gerici demek küfürdür, kifayetsizliktir. Millete gerici demek haramzadeliktir, su katılmamış bir soysuzluktur. Bu firavunca sözlerin devamını bilhassa İstanbullu kardeşlerim 31 Mart’ta sandığın başında oylarıyla vereceklerdir. 31 Mart’ta İstanbul Allah’ın izniyle muradına kavuşacaktır. Mevsimlik belediye başkanlığı yapan, boş zamanlarında belediyeye uğrayan, bunun dışında her taşın altından çıkan şahsa İstanbullu kardeşlerimin yapacağı Saraçhane’den yollamaktır. Sonrasında nereye gidiyorsa gitmeli, bir daha da İstanbul’un yularını çalmaya cüret etmemelidir. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Adana’nın, Antalya’nın, Muğla’nın, Eskişehir’in, Diyarbakır’ın, Van’ın makus talihi Cumhur ile değişecek, emanet ehline teslim edilecektir.”

EPSTEİN SKANDALI

“Bir günah adasında serveti olan insanlık defolarının kız çocuklarına iğrenç muameleleri bir skandal ve barbarlıktır. İsrail masum halkın kanını dökerken ABD’de sinagog altındaki yasa dışı tünellerden insan ticaretine, pedofiliye ve organ mafyasına dair bulgular elde edilmiştir. Batı’nın çürüyen toplum bünyesinin saçtığı habis virüsler aynı anda dünyanın diğer coğrafyalarına da bulaşmaktadır.

Bize göre hakim uluslararası sistem çöküş aşamasına geçmiş ve inandırıcılığını tamamen yitirmiştir. 21. yüzyılda soykırım suçu işleyen İsrail ve bu terör devletine destek veren ABD’nin de gittikçe irtifa kaybettiği açıktır. İsrail ve ABD, günü geldiğinde damla damla akıttıkları kanların hesabını mutlaka vereceklerdir. Tarihin hiçbir döneminde kan dökerek, can alarak, sömürerek varlığını sürdürebilmiş bir devlete tesadüf edilmemiştir. Amerikan vatandaşları hem kendi geleceklerini hem de dünyanın geleceği açısından ABD’yi adil, insani ve vicdani rotaya çekmekle mesuldürler.”

“KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİM”

“Millet varlığına kasteden PKK ile mücadele yıllardır en üst seviyede ve fedakarlıkla sürdürülmüştür. Bu uğurda çok sayıda şehit verilmiş, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

Ülkemiz on yıllar boyunca başka sahalara ayırması gereken maddi kaynaklarını haklı olarak ve yüksek meblağlarla terörle mücadeleye ayırmıştır. Yıllardır süren bu eylemlerin arkasındaki küresel aktörleri, yerli iş birlikçilerini dikkate almadan yapılan analizlerin asla doğru olmayacağı kanaatindeyim.

Devletimizin arşivleri PKK ile ABD arasındaki ilişkiyi doğrulayacak, sağlamasını yapacak bilgi ve belgelerle doludur. Türkiye hiç kuşkusuz bu alçak ilişkileri görmezden gelmeyecektir. MHP, her zaman milletimizin huzur ve güvenliğine musallat olan PKK terör örgütüyle anlayacakları dilden mücadeleyi savunmuştur. Bilinmelidir ki dağda, bayırda mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM’cilerin TBMM’de bulunması adalet ve hukuk garabetidir.

Kürt kökenli kardeşlerimin terör örgütleriyle bağı olmamıştır.”

BİRKEZ DAHA AYM’Yİ HEDEF ALDI

Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamamanın gerekçesi olmaz diyen Bay Zühtü’ye sormak isterim ki, acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini, feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin, biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibileri PKK hukukunun kafesindesiniz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş ve istiklal hukukunun peşindeyiz. Yani anlayacağınız geceyle gündüz gibi ayrıyız.

CAN ATALAY KARARI MECLİSTE OKUTULMALI

Mahkum Can Atalay’la ilgili kararın da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde derhal okunmasını istiyoruz. Altını çizerek açıklıyorum, önümüzdeki yeni sürecin bir sonucu olarak; ayrıntılı bir bölücülükle mücadele stratejisi hazırlanmalı, mutlaka uygulanmalıdır. Türkiye’nin güvenliğini, milli birliğini ve bütünlüğünü hedef alan husumet cephesinin, hayata geçirmeye çalıştığı alçak senaryo karşısında Türkiye’nin hareketsiz kalması düşünülemez. Milletimiz, geleceğimize kastetmek isteyen iç ve dış merkezli şer ittifakına ve ihanet odaklarına hak ettikleri karşılığı verme zamanının geldiğine inanmaktadır. Bilinmelidir ki, bu cennet vatan hepimizindir. Aynı kaderin mensupları olarak Türkiye’mizin bir kaos ortamına sürüklenmesini önlemek hepimiz için tarihi bir vazifedir. Herkes üstüne düşen sorumluluğu basit siyasi hesapları bir kenara bırakarak yerine getirmelidir. Allah muhafaza, bu yapılmazsa üzerinde siyaset yapacağımız bir ülke ve uygun bir zemin gelecekte aransa bile bulunamayacaktır.

TERÖRİSTLER BUGÜN SADECE DAĞLARDA ARANMAMALIDIR

Bu amaçla Milliyetçi Hareket Partisi, bütün kesimleri milli hassasiyetlerimiz konusunda çok dikkatli davranmaya ve düşünmeye davet etmektedir. Gelişmeler ne şekilde cereyan ederse etsin akıllardan çıkarılmasın ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine, ortak değerlere dayanan milli birliğimizin tahrip edilmesine hiçbir hainin gücü yetmeyecektir. Bundan kimse şüphe duymamalıdır. Huzurunuzda bu vesile ile bir kez daha Milliyetçi Hareket Partisi’nin kararlılığını vurgulamak istiyorum: Verilecek toprağımız, çizilecek sınırımız, kaybedilecek insanımız ve terk edilecek ilimiz yoktur. Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan etnik tahrikleri hayasızca sürdürmeye, etnik köken farklılıklarına dayalı bir ayrışma, bölünme ve çatışma sürecini Türkiye’nin karşısına çıkarmaya yeltenenler tarihi bir hataya düşecekler, ağır sonuçlarla yüzleşeceklerdir. PKK’nın maşası mihrakların, devlete, Anayasaya ve kanunlara meydan okuyarak sürdürdükleri provokasyonların hukuk düzeni içinde karşılığını bulması acil bir konu olarak artık önümüzdedir. Teröristler bugün sadece dağlarda aranmamalıdır. Sözcüleri ve temsilcileri vasıtasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmişlerdir ve onlara karşı devlet vakarı hukuk sınırları içinde kesinlikle devreye girmelidir. Anayasamızın değişmez hükümlerinde ifadesini bulan devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve üniter yapısına alenen aykırı olan bölücü emeller fani bedenimizi çiğnemeden sonuç alamaz.

Cumhur İttifakı terörü bitirmeye yeminlidir. Cumhur İttifakı iç ve dış işgal cephesine direnmeye azimlidir. Milletimiz müsterih olsun, bir Türk dünyaya bedeldir.

 

Kaynak: TELE1