Bahçeli Çarşı’ya övgüler yağdırmış! “Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez”

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 11:45 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 11:46 am

Beşiktaş-Antalspor maçı öncesi taraftarların “Hükümet istifa” sloganlarına tepki gösterip Beşiktaş üyeliğinden ayrılan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir zamanlar Çarşı grubunu öve öve bitiremediği ve “Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün oynanan Beşiktaş – Fraport TAV Antalyaspor maçında taraftarların “Hükümet istifa” ve “Yalan, yalan, yalan/ Dolan, dolan, dolan/ 20 sene oldu/ İstifa ulan!” sloganlarına tepki gösterip Beşiktaş üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bahçeli’nin üyelikten çıkmasını “Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır” sözleriyle duyurdu.

Mehmet Demirkol: Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa, Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı

Bahçeli ise Twitter’dan, “Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Yaşananların ardından Bahçeli’nin 2016 yılında Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım yeniden gündem oldu.

“ÇARŞI HAKSIZLIĞA GELMEZ, YALANA BOYUN EĞMEZ”

MHP liderinin Çarşı grubuna övgüler dizdiği görülürken paylaşımda şu ifadeler kaydedildiği görüldü:

“Çarşı grubu Beşiktaş’ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez”