Bağcılar’da kadın muhtar adayının seçim ofisine dört günde iki silahlı saldırı

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 9:48 am - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 10:07 am

İstanbul Bağcılar’da muhtar adayı Münevver Adan’ın seçim ofisinin önünde motosikletli kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Adan, “4 gün önce de aynı şekilde beş el havaya ateş ederek gittiler. Bu ikinci kez oluyor” dedi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde iddiaya göre, Yavuz Selim Mahallesi muhtar adaylarından biri olan Münevver Adan’ın seçim ofisinin bulunduğu sokaktan plakasız motosikletle geçen 2 kişi silahla havaya ateş açarak kaçtı. Silah sesleriyle büyük panik yaşayan muhtar adayı Adan, durumu polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sokakta detaylı inceleme yaptı. Olay hakkında muhtar adayı Adan’dan da bilgi alan polis, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Polis ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

‘BU İKİNCİ KEZ OLUYOR BİZİ KORKUTMAK İÇİN YAPIYORLAR’

Olayın yaşandığı anda seçim ofisinde bulunan muhtar adayı Münevver Adan, “Biz dışarı çıktık, arabaya bindik erzak dağıtımı için. Bir motosiklet geldi havaya ateş etti gitti. Biz peşinden gitmedik, ikisi de kasklıydı. Bundan 4 gün önce de aynı şekilde beş el havaya ateş ederek gittiler. Bu ikinci kez oluyor, bizi korkutmak için yapıyorlar. Kimler yapıyor bilemiyorum. Hiçbir tehdit mesajı almadım, sadece havaya ateş ediyorlar” dedi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Şanlıurfa’da aileler arasında silahlı ‘muhtarlık’ kavgası: Evler kundaklandı 1 ölü, 4 yaralı

Kaynak: DHA