Aytun Çıray: Terörist başı adeta hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi

Yayın tarihi: 16 Ocak 2022 Pazar 12:12 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2022 Pazar 12:12 pm

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Edirne’deki asıl hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerine atıfta bulunarak “Terörist başı adeta hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi” dedi.

Gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi’nde İYİ Parti Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile konuşmasını köşesine taşıdı. Erken seçim tartışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Çıray “Erdoğan’ın kibri erken seçimi mümkün kılacak anayasal çoğunluk için muhalefete gitmesine izin vermez. Bunu karizmayı çizdirmek olarak düşünecektir! Velev ki kendisini seçimde avantajlı kılacağına inandığı özel bir pazarlık işin içine girmesin…” dedi.

“TERÖRİST BAŞI ADETA YARGIÇ KONUMUNA YÜKSELTİLDİ”

“Kiminle, nasıl bir özel pazarlık?” sorusu yöneltilince Çıray şunları söyledi:

İktidarını sürdürebilmek için herhangi biri ile pazarlık edebilir. Biliyorsunuz; kendisine en ağır sözleri eden birçok kişiyle bunu yaptı. Nitekim milletin ve devletin birliğini temsil eden makamda oturan Sayın Erdoğan’ın, 12 Ocak’ta Yüce Meclisin çatısı altında eşi benzeri görülmemiş skandal bir konuşmasına dikkatinizi çekerim. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, Edirne Cezaevi’nde tutulan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın, binlerce asker-sivil vatandaşımızın katilinden sorumlu ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum Abdullah Öcalan’a en büyük hesabı vereceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti ve onun yargısı tarihimizdeki en incitici aşağılamaya maruz bırakıldı. Terörist başı adeta hesap sorabilecek yargıç konumuna yükseltildi. Konumu, çözüm sürecinde olduğu gibi adeta meşrulaştırıldı. Hem de Sayın Erdoğan bu konuşmayı, doğaçlama değil, prompterdan, yani yazılı metni okuyarak yaptı”

“BU BİR SUÇ CÜMLESİDİR”

“Anayasal olarak milletin devletiyle birliğini ve bütünlüğünü temsil eden bir Cumhurbaşkanı, nasıl olur da devletin yargısı tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmiş bir terör örgütü başını, hapiste tutulan bir başka vatandaşının en büyük hesapçısı ilan edebilir? En büyük hesapçı, binlerce asker -sivil vatandaşının şehit edilmesinin baş sorumlusu olarak Abdullah Öcalan’ı hapse tıkan Türkiye Cumhuriyeti yargısıdır. ‘Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek’ cümlesi bu yönüyle bir suç cümlesidir”

Demirtaş’tan Erdoğan’a ‘İmralı’ yanıtı