Demirtaş’tan Erdoğan’a ‘İmralı’ yanıtı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 3:45 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 3:54 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerine eski HDP Eş Genel Başkanı ve tutuklu Selahattin Demirtaş’tan yanıt geldi. Demirtaş, “Siyasetçiler halka, partisine, parlamentoya, bağımsı yargıya hesap verir. Sen benim için “kaygılanmayı” bırak da kendi vereceğin hesabı düşün” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Öcalan ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kastederek yaptığı “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” açıklamasına Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan yanıt geldi. Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Siyasetçiler halka, partisine, parlamentoya, bağımsı yargıya hesap verir. Sen benim için “kaygılanmayı” bırak da kendi vereceğin hesabı düşün” ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuştu:

Ortaklarınızdan bir tanesi soyadı neyse… Malum terör örgütünden birisi ile resimler yayınlanıyor. PKK’nın uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz tabii Karma Komisyona süratle bunu gönderdik. Gereği bunun yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK terör örgütünün uzantılarını görmek istemiyoruz. Bay Kemal sen neden susyorsun? İP neden susuyorsun, HDP sen niye susuyorsun? Ağızlarından bir şey çıktı mı? Çıkmadı.

Diğerleri de yamalı bohça, onlarda da bir şey yok. Bu teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz. Şu an Edirne’deki (Demirtaş) en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki şu an her yer toz pembe. Onların da kendi içlerinde hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı yapacaklar.

AKP’li yetkili: Öcalan’dan yeni mektup gelebilir