Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet gazetesindeki görevinden alındı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2021 Perşembe 9:43 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 12:57 am

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya görevden alındı. Küçükkaya, işten çıkartılan 8 kişinin yanında olacağını açıklamıştı.

Cumhuriyet Vakfı’nın bugün yapılan toplantısında Aykut Küçükkaya’nın görevden alınarak baş danışmanlığa atanması kararlaştırıldı. Gazetenin yayın koordinatörü Serkan Ozan, Genel Yayın yönetmenliği görevine vekaleten atandı.

Cumhuriyet gazetesinde 8 gazetecinin işine ekonomik problemler gerekçe gösterilerek son verilmişti. Küçükkaya ekibinin kendinden habersiz şekilde işten çıkarıldığını söylemiş, işten çıkarılan arkadaşları dönene kadar onlara destek vereceğini belirtmişti.

Cumhuriyet gazetesinin 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından 8 sendikalı gazeteci işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan gazeteciler ile meslektaşlarına destek veren çalışanlar, Cumhuriyet binası önünde açıklama yapmıştı.

Gazeteciler “29 Kasım 2021 günü Cumhuriyet Gazetesi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu lekenin mimarları, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan’dır” ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin bugün de Cumhuriyet gazetesinden açıklama gelmiş, açıklamada “Gazetemizin yetkili kurulları olan başta Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu olmak üzere, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu ve Yeni Gün Haber Ajansı A.Ş. Yönetim Kurulu’nda da bu ekonomik sorunlar ele alınmış, çözümleri konusunda görüşmeler yapılmış, temeli Cumhuriyet ilkelerine dayalı gazetenin yaşaması için ciddi ekonomik ve mali önlemler alınması konusunda kararlar verilmiştir” denilmişti.

KÜÇÜKKAYA’DAN AÇIKLAMA

Görevinden alınan Küçükkaya, Twitter hesabından açıklama yaptı. Küçükkaya, “Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun kararı saat 20.40’da yazılı olarak bildirildi…Cuma günü saat 14.00’te yazıişlerinde tüm Cumhuriyet emekçilerine kararımı açıklayacağım…” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet’ten işten çıkarmalarla ilgili açıklama