Angelina Jolie’nin babasından ‘Gazze’ açıklaması: Kızım beni hayal kırıklığına uğrattı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 4:16 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 4:24 pm

Kızının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten ABD’li oyuncu Angelina Jolie’nin babası “Bu bir savaş ve İsrail solun düşündüğü gibi medeni bir şekilde ilerleyemez” dedi.

ABD’li oyuncu Angelina Jolie’nin babası Jon Voight, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, kızının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Amerikan bayrağının önünde çektiği videoda Voight, İsrail ve Filistin’den “Yahudiler için kutsal topraklar ve Tanrı’nın toprakları” olarak bahsederek, “İsrail ordusu toprağını, halkını korumalıdır. Bu bir savaş. Sol kesimin düşündüğü gibi medeni bir şekilde ilerleyemez” dedi.

Voight ayrıca kızı Jolie’nin daha önce Gazze’nin “toplu bir mezar” haline geldiğini ifade ederek “İsrail’de yaşananlar bir terör eylemidir ancak bu Gazze’de sivil halkın bombalanmasıyla kaybedilen masum hayatları haklı gösteremez” yorumunda bulunmasına ilişkin de açıklama yaptı.

Voight “Kızımın da çoğu kişi gibi Tanrı’nın onurunu, Tanrı’nın gerçeklerini anlamamış olması beni hayal kırıklığına uğrattı” ifadesini kullandı.

Ürdün’den İsrail’e: Savaş ilanı sayarız

İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. gün! Gazze’de ölü sayısı 10 bini aştı