İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. gün! Gazze’de ölü sayısı 10 bini aştı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 9:48 am - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 5:52 pm

İsrail ordusu, Gazze kentini tamamen kuşattıklarını duyururken İsrail Ordusu sözcüsü Filistinlilerin güneye geçişi için koridor açılacağını öne sürdü. Gazze’de açıklanan son verilere göre ölü sayısı 10 bini aştı.

İsrail-Hamas Savaşı’nda 31. güne girilirken İsrail yoğun bir şekilde Gazze Şeridi’ni bombalamaya devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi’ni ikiye böldüklerini ve Gazze kentini tamamen kuşattıklarını duyurdu.

İsrail ve ABD’yi protesto etmek için İncirlik Üssüne girmeye çalışanlara polis müdahalesi

FİLİSTİN’DE ÖLÜ SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail’in saldırılarında 7 Ekim’den bu yana ölen Filistinli sayısı 10 bini aşarak 10 bin 22 kişi oldu.

İSRAİL ŞİFA HASTANESİ’NİN GÜNEŞ PANELLERİNİ VURDU

İsrail, Gazze’de Şifa Hastanesi’nin güneş panellerini vurdu. Gazze’deki Filistin Hükümetinin Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “İşgal güçleri, Şifa Hastanesi’nin Kudüs binasını bombaladı” ifadelerine yer verildi.

İSRAİL ORDUSU SÖZCÜSÜ: GÜNEYE GEÇİŞ İÇİN KORİDOR AÇILACAK

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistinlilerin güneye geçişi için bugün süreli olarak koridor açılacağını öne sürdü. Söz konusu koridorun bugün yerel saatle 10.00-14.00 arasında açık olacağı belirtildi.

İSRAİL HAVA KUVVETLERİ: ÜST DÜZEY HAMAS KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz gün Gazze’de 450 hedefi vurduğunu ve bu sırada üst düzey bir Hamas komutanını öldürdüğünü açıkladı.

BM’DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler’in tüm büyük kuruluşlarının başkanları yaptıkları ortak açıklamada Gazze’de “derhal insani bir ateşkes ilan edilmesi gerektiğini” söyledi ve “Artık yeter” dediler. Açıklamada “Neredeyse bir aydır dünya İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarında giderek artan can kaybını ve parçalanan hayatları şok ve dehşetle izliyor” denildi. UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Prdogramı ve Save the Children gibi yardım kuruluşları, her iki taraftaki can kayıplarını “dehşet verici” diye tanımlarken, Hamas’ın 7 Ekim’de aldığı esirleri derhal, koşulsuz serbest bırakmasını talep etti.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Ancak Gazze’de daha çok sivilin öldürülmesi ve 2,2 milyon Filistinli’nin gıdaya, suya, ilaca, elektriğe ve yakıta erişiminin kesilmesi bir zulüm.”

Açıklamada ayrıca 7 Ekim’den bu yana Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA için çalışan 89 kişinin öldürüldüğü ve bunun tek bir çatışmada kayıtlara geçen en çok sayıda BM personeli kaybı olduğu vurgulandı.

“BUGÜN GAZZE’NİN KUZEYİ VE GÜNEYİ VAR”

İsrail güçlerinin Gazze kentini tamamen kuşattığını ve Gazze Şeridi’ni ikiye ayırdıklarını belirten Hagari, “Bugün Gazze’nin kuzeyi ve Gazze’nin güneyi var” değerlendirmesinde bulundu. Hagari, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin güneye geçişine de izin vereceklerini aktardı.

Gazze’ye yönelik saldırılara ilişkin soruya da cevap veren Hagari, İsrail güçlerinin şu anda bölgede geniş çaplı saldırılar düzenlediğini kaydetti.

İsrail-Hamas savaşında Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 770 oldu

1 MİLYON 600 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ YERİNDEN OLDU

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 milyon 600 binden fazla Filistinli yerinden edildi.

İskoçya Başbakanı günler sonra Gazze’de mahsur kalan aile üyelerine kavuştu

ABD’NİN NÜKLEER DENİZALTISI BÖLGEYE GELDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X’ten yaptığı paylaşımda, Orta Doğu’ya gönderilen nükleer denizaltısına ilişkin açıklamada bulundu. Paylaşımda, “5 Kasım 2023’te Ohio sınıfı bir denizaltı ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına ulaştı.” ifadesine yer verildi.

ABD’den tehlikeli karar! Nükleer denizaltı Orta Doğu’ya geldi

NE OLMUŞTU?

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.