Altılı masadan Kılıçdaroğlu’nun adaylık sözlerine yanıt geldi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 9:05 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 10:49 am

Altılı Masa’dan cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında “Altılı masa benim ismim üzerinde anlaşırsa hazırım” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi. ‘Uzlaşı’ vurgusu yapılan açıklamalarda “Alınan karara saygı duyarız” denildi. Kılıçdaroğlu da, sözlerine açıklık getirdi, ‘Teklif gelirse hayır ben kabul etmem demem doğru değil’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX Tv’de katıldığı ‘Çalar Saat’ programında cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Altı partinin genel başkanları ile birlikte aday olacak kişinin niteliklerini belirlediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Altılı masa benim ismim üzerinde anlaşırsa hazırım” dedi.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Kılıçdaroğlu: Altılı masa benim ismim üzerinde anlaşırsa hazırım

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e konuşan CHP lideri, “Bana, ‘Sizi seçerlerse, Cumhurbaşkanlığı adaylığı önerirlerse kabul eder misiniz?’ diye soruldu. ‘Hayır ben kabul etmem’ demem doğru değil. Yani sonuçta liderler buna ‘Evet’ derlerse bir sorun olmaz. Ama bütün mesele önce kendi aramızda bir görüş birliğini sağlamak. O görüş birliği sağlanmadığı sürece benim aday olarak ortaya çıkmam da yanlış olur, doğru olmaz. Öyle değerlendiriyorum.” açıklamasında bulundu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YANITI MAKUL”

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun, daha önce 6’lı masada yapılan “uzlaşı” açıklamasına da atıfta bulunduğu değerlendirilirken Saadet Partisi yetkilileri, “Kılıçdaroğlu’nun soruya verdiği yanıt, makul bir yanıt. Bugüne değin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili adı geçen herkes zaten benzer açıklamalarda bulunuyor. Saadet Partisi olarak da ‘uzlaşıya’ işaret ediyoruz. Eğer masada 6 siyasi partinin lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili bir uzlaşı sağlarsa, alınan karara saygı duyarız” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖNCELİĞİMİZ MUTABAKAT VE ORTAK ADAY”

DEVA Partisi yetkilileri ise daha önce Genel Başkan Ali Babacan’ın dile getirdiği “Önceliğimiz mutabakat ve ortak aday” sözlerini anımsattı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık tartışmalarıyla ilgili olarak “Aday olma konusunda bir problem yok, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere” şeklindeki açıklamasına atıfta bulunan yetkililer, “Her zaman önemli konuları yetkili kurullarımızda tartışmışızdır. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu için de partimiz önceden bir değerlendirme yapmak yerine yetkili kurullarda alınan karar doğrultusunda hareket edecektir” değerlendirmesini yaptı.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Öte yandan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylık iddiaları ile ilgili Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’a konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz altı lider yeni seçilecek cumhurbaşkanı ile birlikte yapılması gerekenleri konuşuyoruz. Temel konularda mutabıkız. Ancak henüz masada isimlendirme yapmadık. Herkes aday olma hakkına sahiptir. Elbet sayın Gül de… İnsanlar aday olarak görmek istediği kişilerin adını telaffuz edebilir. Bizim 6’lı masada isim değerlendirmemiz yok. İstanbul, Ankara, öteki belediye başkanlarımız gayet güzel çalışıyorlar. Görevlerinin gereğini yerine getiriyorlar” ifadelerini kullandı.