Ali Koç işaret etmişti! İşte Büyükekşi’nin Gaziantep Başkanı’yken hakemleri hedef alan açıklamaları

Yayın tarihi: 13 Aralık 2023 Çarşamba 10:52 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 11:59 pm

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Gaziantep Futbol Kulübü başkanı olduğu dönemde hakemlerle ilgili yaptığı açıklamaları işaret etti. İşte Büyükekşi’nin hakemler hakkındaki bazı açıklamaları…

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırı sonrası Kulüpler Birliği olağanüstü toplandı. Kritik toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıklama yaptı. Koç açıklamasında Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF) Başkanı işaret ederek “Sayın Büyükekşi’nin Gaziantep Futbol Kulübü başkanı olduğu dönemde, bazı maçlardan sonra hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalara göz atmanızı rica ediyorum.” diye konuştu.

Büyükekşi 2019’da başkanı olduğu Gaziantep Futbol Kulübü’ndeki görevini 2021’de bıraktı. Büyükekşi’nin başkanlık yaptığı dönemde öne çıkan hakem açıklamaları şu şekilde:

2021 Gaziantep-Konyaspor maçı sonrası

“Maçın hemen başında Dicko’nun golüyle skoru 10’a getirdik. Maçın hakemi de gol kararını verdi ancak çok tartışılacak şekilde VAR kararıyla gol iptal edildi. Bununla birlikte maçın ikinci yarısında Papy’nin kafa golündeki faul kararı Türkiye’de kaç takıma verilebilirdi? Bunu gerçekten merak ediyorum, bu kadar ucuz faul kararı verilir mi? Sormak istiyoruz Papy’nin kaydettiği golde ne VAR? Rakibimizin de maç sonunda hakem hakkında açıklamaları oldu, elbette onlara da saygı duyuyoruz. Her maç öncesi hakem hatalarının konuşulmadığı bir maç olsun diye temennilerde bulunsak da, bu talihsizlikler ne yazık ki sürmeye devam ediyor. Sezon başından bu yana ayrıcalık değil, eşitlik istediğimizi belirttik. Ama ne yazık ki hakem hataları canımızı yakmaya devam ediyor. Umarım ligin geri kalan kısmında bu tarz senaryolarla karşılaşmayız”

2021 Gaziantep-Sivasspor maçı sonrası

“Sivasspor bizim çok saygı duyduğumuz ve önemli rakiplerimizden birisi. Avrupa’da da ülkemizi temsil ettiler ve zorlu bir deplasman olduğunun bilincindeydik. Ancak son haftalarda alışkanlık haline geldiğine inandığımız hakem hataları yine devam etti. Rakibimizin ilk golünde iki futbolcumuza 10 saniye içerisinde yapılan faullerden sonra VAR sisteminden uyarı gelmiyor ve hakemlerde pozisyonları es geçiyorlar. İkinci yarıda oyuncumuz Kenan Özer’e yapılan bize göre bariz bir penaltı pozisyonu var ve hem maçın orta hakemi hem de VAR hakemi yine görmezden geldiler. Geçtiğimiz haftalarda oynadığımız BB Erzurumspor maçında da dramatik bir şekilde hakem hatalarıyla galibiyeti kaçırmıştık. Birçok eksiğimize rağmen takımımız inanılmaz mücadele etti, bu bizleri sevindirdi. Ancak skora direkt olarak etki eden iki hakem hatasıyla zor bir deplasmandan puansız ayrıldık. Takımımızın potansiyelinin ve kalitesinin farkındayız, yeniden bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz.”

2021 Gaziantep-Beşiktaş maçı sonrası

“Mete Kalkavan iyi bir maç yönetti ama bu Beşiktaş için geçerli” ifadelerini kullandı. Beşiktaş maçında iyi mücadele ettiklerini ancak hakem hataları yüzünden canlarının yandığını belirten Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi: “Beşiktaş şu an da belki de ligimizin en formda takımlarının başında geliyor. Bizim rakibimize büyük saygımız bulunuyordu ve bu doğrultuda bu karşılaşmaya hazırlandık. Maçın geneline baktığımız zaman iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ancak öyle kırılma anlarında çalınan, çalınmayan düdükler var ki ne yazık ki hakemler yine canımızı yaktı. Öyle bir maç düşünün ki, karşılaşma boyunca rakibimiz hakeme tek itirazda bulunmuyor. Evet, Mete Kalkavan iyi bir maç yönetti ama bu Beşiktaş için geçerli. Tüm kararları rakibimiz lehine verdi, biz ise maç boyunca adeta yıpratıldık. Buna rağmen son dakikalarda Andre Felipe’nin şutunda top direkten dönmese haklı bir puanla ayrılıyor olacaktık. Ama son zamanlardaki şanssızlığımız bu maçta da ne yazık ki devam etti. Hakemlerden de bir kez daha rica ediyorum, müsaade etsinler ki sadece futbol konuşalım.”

“Sezonun özellikle ikinci yarısında oynadığımız tüm karşılaşmalarda bariz hatalarla karşı karşıya bırakıldık. Kazandığımız maçlardan sonra bile hakem hatalarıyla konuşmak zorunda bırakıldık. Çağrımız ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz yönünde oldu. Ancak bu konuda sesimize kulak verilmediğine inanıyorum. Bu sadece Gaziantep’in meselesi değil özellikle tüm Anadolu takımlarımızın ortak sorunu haline geldi. Baktığımız zaman, büyük takımların yaptığı her açıklamanın ardından oluşan kamuoyu hakemler üzerinde de baskı yaratabiliyor. Ancak Anadolu takımları bunları dile getirdiğinde yok sayılıyor. Anadolu takımları özellikle pandemi dönemiyle birlikte sıkıntılarla boğuşurken en azından bu konularda sesimize kulak verilsin. Skoru sahada mücadele eden futbolcular belirlemeye devam etsin”

2021 Gaziantep-Erzurumspor maçı sonrası

“Bizim bu sezon son saniyelerde galibiyeti kaçırdığımız 3. maçımız oldu. Herkesin hafızalarında dün gibi canlanan Yeni Malatyaspor maçında son saniyede yediğimiz golün ardından VAR hakemi faul uyarısıyla maçın hakemi Ali Palabıyık’ı monitöre davet etmişti. O karşılaşmada çok net olan faul incelemesi tam 86 saniye sürerken, Erzurum maçında bize göre çok ağır olan faul pozisyonu sadece 9 saniye izlendi. Üstelik Malatya maçında net faul vardı, hakem golü verdi. Erzurum karşılaşmasında da karar çok ağır olmasına rağmen penaltıyı vererek dört puanımız gitmiş oldu. Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu’na sormak istiyorum, ne gördü bu dokuz saniyede. Tek bir açıdan izleyip, karar vermesi maçın skoruna direkt olarak etki etmesiyle vicdanı sızlamadı mı. Hiçbir zaman ayrımcılık istemedik, eşitlik istedik. Ancak aleyhimize kararlar sürdürülüyor, bu takım topladığı 28 puanın tamamını sahada gösterdiği performansla kazandı. Hiçbir hakem bize yardım etmedi, yardım da istemedik.”

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç: Mehmet Büyükekşi’nin tavrı kabul edilemez

Kaynak: TELE1