AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na cenazede tepki: Defol, insanların katilisin

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 6:44 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 6:44 pm

Tepkilerle karşılaşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, cenaze töreninde ön safta yer almadı, arka safta cenaze namazını kıldı. Cenazeye AKP Milletvekili adayı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Kazada yaralanıp, tamamlanan tedavisi sonrası gözaltına alınan sürücü Adem B, 'taksirli ölüme ve yararlanmaya neden olmak' suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

FREN TUTMAMIŞ

Kazada sürücünün ifadesinde, "Fren tutmadı, yokuş aşağıya gittiğim için de hızım katlanarak 40 kilometreye çıktı. Direksiyona sarıldım, paniklediğim için imdat frenini çekemedim. Çok üzgünüm" dediği belirtildi.


OTOBÜSLERİN YENİLENMESİ İSTENMİŞ

Öte yandan mahallelinin güzergahta sefer otobüslerin yenilenmesi için büyükşehir belediyesine başvurularda bulundukları da ortaya çıktı.

Kazayla ilgili konuşan Akpınar Mahalle Muhtarı Nurettin Demir, güzergahtaki eski otobüslerin yenilenmesi için belediyeye müracaatta bulunduklarını anlatarak, "Burada aracın yetersizliği ve bize gönderilen araçların eski olduğuna dair imza topladık ve değiştirilmesini talep ettik. Otobüsümüz çok eski bir otobüstü. Burası büyükşehir olmadan önce Akpınar Belediyesi varken kalan bir otobüs. Hemen hemen 20 yılı var o otobüsün. Sürekli arıza veriyordu. Olumlu bir cevap alamadık. Sonra başkanımız Murat Zorluoğlu ile konuştuk. Kendisi bize otobüs sözü verdi. Bir hafta sonra otobüsümüz temin edilecekti. Ama başımıza bu durum geldi" dedi.


"600’E YAKIN İMZA TOPLADIK VE DİLEKÇE VERDİK"

Mahalleli Ali Dalkıran da mahallede toplu ulaşımın sağlandığı araçlarda sürekli arızalar yaşandığını belirterek kazada hayatını kaybeden Fadime Akgün’ün bir hafta önce aynı yolda arıza veren araçtan inip dolmuşla yoluna devam ettiğini söyledi. Dalkıran, "Kaza olduğu gün sabah başka bir araç vardı. O araçta sürekli dur kalk yaptığı için hararet yapmıştı. Sonra gün içinde aracı değiştirdiler. Kaza yapılan aracı verdiler. Sonra da bu iş başımıza geldi. Kazadan bir hafta önce de yine araçta sıkıntı oldu. Balatalar kı" />

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait midibüsü yaptığı kazada 4 kişi öldü. Cenazeye katılan AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorlıuoğlu’na kazada yakınlarını kaybedenler tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait 61 K 737 plakalı yolcu midibüsü, Akçaabat’ın Dörtyol Mahallesi kavşağında kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada hayatını kaybeden Fadime Akgün, Azra Akgün, Ayşe Zengin ve Yusuf Değermenci, bugün ikindi namazına müteakip Akpınar Mahallesi’ndeki Merkez İlköğretim Okulu önünde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında defnedildi. Yaralanan 39 kişi ise ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. 5 kişinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Cenaze törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu katıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, “Başkan buradan git, seni burada istemiyoruz. Defol, katil” diyerek Zorluoğlu’na tepki gösterdi.

Tepkilerle karşılaşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, cenaze töreninde ön safta yer almadı, arka safta cenaze namazını kıldı. Cenazeye AKP Milletvekili adayı Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Kazada yaralanıp, tamamlanan tedavisi sonrası gözaltına alınan sürücü Adem B, ‘taksirli ölüme ve yararlanmaya neden olmak’ suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

HÜDA PAR’lılar Trabzon’da yine stant açtı, bu defa olay çıktı

FREN TUTMAMIŞ

Kazada sürücünün ifadesinde, “Fren tutmadı, yokuş aşağıya gittiğim için de hızım katlanarak 40 kilometreye çıktı. Direksiyona sarıldım, paniklediğim için imdat frenini çekemedim. Çok üzgünüm” dediği belirtildi.

OTOBÜSLERİN YENİLENMESİ İSTENMİŞ

Öte yandan mahallelinin güzergahta sefer otobüslerin yenilenmesi için büyükşehir belediyesine başvurularda bulundukları da ortaya çıktı.

Kazayla ilgili konuşan Akpınar Mahalle Muhtarı Nurettin Demir, güzergahtaki eski otobüslerin yenilenmesi için belediyeye müracaatta bulunduklarını anlatarak, “Burada aracın yetersizliği ve bize gönderilen araçların eski olduğuna dair imza topladık ve değiştirilmesini talep ettik. Otobüsümüz çok eski bir otobüstü. Burası büyükşehir olmadan önce Akpınar Belediyesi varken kalan bir otobüs. Hemen hemen 20 yılı var o otobüsün. Sürekli arıza veriyordu. Olumlu bir cevap alamadık. Sonra başkanımız Murat Zorluoğlu ile konuştuk. Kendisi bize otobüs sözü verdi. Bir hafta sonra otobüsümüz temin edilecekti. Ama başımıza bu durum geldi” dedi.

“600’E YAKIN İMZA TOPLADIK VE DİLEKÇE VERDİK”

Mahalleli Ali Dalkıran da mahallede toplu ulaşımın sağlandığı araçlarda sürekli arızalar yaşandığını belirterek kazada hayatını kaybeden Fadime Akgün’ün bir hafta önce aynı yolda arıza veren araçtan inip dolmuşla yoluna devam ettiğini söyledi. Dalkıran, “Kaza olduğu gün sabah başka bir araç vardı. O araçta sürekli dur kalk yaptığı için hararet yapmıştı. Sonra gün içinde aracı değiştirdiler. Kaza yapılan aracı verdiler. Sonra da bu iş başımıza geldi. Kazadan bir hafta önce de yine araçta sıkıntı oldu. Balatalar kızdı. Araç gitmedi. 10-15 kişi araçtan indik. Ölenlerden Fadime Akgün de o araç içerindeydi. O da bizimle araçtan inmişti ve dolmuşla yolumuza devam ettik. Biz zaten ulaşım güvenli olsun diye 600’e yakın imza topladık ve dilekçe verdik” diye konuştu.

“İMZA TOPLADIK AMA BAŞARAMADIK”

Yusuf Bıyıklı ise “Son bir ayda aynı şoföre 5 ayrı otobüs verdiler. Şoför aynı kaldı ama araçlarda arızalar olduğu için sürekli değişimler yaşandı. Bunun nasıl bir izahı olabilir. Ben burada çok mücadele ettim. İmza topladım araç yenilensin diye ama başaramadık” ifadelerinde bulundu.