HÜDA PAR’lılar Trabzon’da yine stant açtı, bu defa olay çıktı

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 4:34 pm

Trabzon’da açtıkları standı vatandaşların tepkisi sonrası kaldırmak zorunda kalan HÜDA PAR, aynı noktada bugün de stant açtı. Bu defa Trabzonlu vatandaşlar ile HÜDA PAR‘lılar arasında gerginlik yaşandı.

Trabzon’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği miting öncesi HÜDA PAR’ın açtığı stant protesto edilmiş ve polisin güvenlik önlemi aldığı stant caddeden kaldırılmıştı. Bugün aynı cadde de bir kez daha stant açan HÜDA PAR’lılara vatandaşlar tepki gösterdi. HÜDA-PAR’lılar ile Trabzonlular arasında gerginlik çıktı.

ORTAM GERİLDİ

Haber61’in haberine göre, dün Trabzon Kahramanmaraş Caddesi’nde stant açan HÜDAPAR üyeleri, vatandaşların tepkisini çekmişti. Parti üyeleri, bugün yine aynı yerde stant kurunca ortam gerildi.

HÜDA PAR Trabzon’da yuhalandı

BİRBİRİNE GİRDİLER

Stant kuran HÜDAPAR üyelerine cadde üzerinde bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar ile HÜDAPAR üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esentürk de olay yerine gelerek öfkeli vatandaşlarını yatıştırmaya çalıştı. Esentürk, vatandaşlarla bir süre müzakere etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ VATANDAŞI DURDURDU

Yaşanan gerginlik sonrası bölgeye gelen Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, HÜDA PAR’a tepki gösteren vatandaşlara “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu Anayasal bir suçtur ve bunun cezası ağırdır.” diyerek  vatandaşlara uzaklaşmalarını söyledi.

STANT ABLUKADA

Çevik kuvvet, HÜDA-PAR standını ablukaya aldı. Yurttaşlar,  polisin 10 dakika sonra standın kaldıracağını söylediğini belirterek hala alandan ayrılmamaları sebebiyle tepki gösterdi. Günebakış Trabzon Haber’in haberine göre; Trabzonlular, HÜDA-PAR’lılar Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni hopörlerden dinlentti. Vatandaşlar, ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ sloganı da attı.

STANT KALDIRILDI

Trabzon’da tepkilerin ardından HÜDA-PAR standını kaldırmak zorunda kaldı. Trabzonlular ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganı attı. HÜDA-PAR, seçimlere AKP listelerinden giriyor. AKP, Trabzon’da son seçimlerde yüzde 64 oy almıştı