AKP’li belediyenin MHP’li başkan vekili inşaatına yol yapmak için cami arazisini kullandı

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 9:25 am - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 9:25 am

AKP’li Giresun Belediyesi’nin MHP’li Başkan Vekili Hasan Yılmaz’ın inşaatına ulaşılabilmek için yaptığı yol kullanılamayınca ikinci bir imar değişikliğiyle cami arazisinin bir kısmına yol yapmak istediği öne sürüldü.

Cumhur İttifakı hakimiyetindeki Giresun Belediyesi imar değişikliği ve “kişiye yol yapımı” iddiasıyla gündemde.

Sözcü’nün haberine göre AKP’li Giresun Belediyesi’nin MHP’li Başkan Vekili Hasan Yılmaz, AKP’li Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun üç yıl önce şehir dışında olduğu bir dönemde Gaziler Mahallesi’nde inşaatına ulaşım sağlayabilmek için imar değişikliği yaptı. Bir buçuk milyar liraya mal olan bu yol, arazinin dikliği nedeniyle kullanılamadı.

Bunun üzerine Giresun Belediyesi, Hasan Yılmaz’ın inşaatlarından daha yukarıda bulunan Gaziler Tepesi’ne Kent Ormanı yapılacağı gerekçesiyle cami yapımı için ayrılan arazinin bir kısmının yola ayrılmasını istedi.

Üniversite Yönetim Kurulu’nun reddine rağmen imar değişikliği Giresun Belediye Meclisi’nden geçti ve iki ay süren yapımdan sonra yol bu ay başında kullanıma girdi.

“KİŞİYE ÖZEL YOLA KARŞIYIZ”

Giresun Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Başer, caminin maliyetinin yaklaşık olarak 11 milyon 500 bin lira olduğunu ve altı bin 200 metrekare alanın Giresun Üniversitesi tarafından kendi kullanımlarına ayrıldığını söyledi.

Mustafa Başer, “MHP’li meclis üyesi Hasan Yılmaz, caminin yukarısında yapmış olduğu inşaatlar için bir tane yol açtırdı. İmarla yapılan bu yol çok dik olduğundan dolayı kullanılamadı. Bunun üzerine Giresun belediyesi, başka bir yol açmak için derneğimize ait olan cami arazisinde, kent ormanını bahane ederek hukuksuz imar değişikliği yaptı. Oysa bu imar uygulamasını üniversite senatosu kabul etmedi. Kişiye özel yol açıldı. Biz buna karşıyız” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’ndan İBB’ye dava açan müftüye: Derdi CHP’li belediye başkanı cami yapmasın