AKP’li belediyenin 15 milyon liralık Botanik parkı çöplüğe döndü

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 3:28 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 4:00 pm

Ordu’nun AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 15 milyon TL harcayarak yaptırdığı Botanik park bakımsızlıktan çöplüğe döndü. Alanda şimdi hayvanlar otluyor.

ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, “Bu yıkılan yerin, harcanan masrafın hesabı da bir gün sorulacak elbet” diyerek milyonlarca lira harcanan alanın çöplüğe dönmesine isyan etti.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Burası 2016 yılında Botanik Park olarak projelendirildi. O yılda da başlandı. Burası Orman Müdürlüğü’nün fidanlık alanıydı. Fidan yetiştiriliyordu. 100 küsur dönüm. Burası Botanik Park olarak yapıldı. Yapıldığında biz de ‘uygun’ dedik. Zaten fidanlıktı burası. Aynı zamanda da bir mesire alanı olacaktı. Fakat, buraya o dönemde 15 milyon TL gibi bir masraf olacaktı” dedi.

“BİTİMİNDEN SONRA KARAR DEĞİŞTİ”

Proje sürerken alana fidanların dikildiğini söyleyen Gönül, “Alanda kamelyalar, oturacak yerler, çay ocakları gibi yerler vardı. Yapılmıştı. Bitiminde son noktaya gelindiği anda birden karar değiştirildi. ‘Şehir hastanesi’ planı çıktı. Biz ona tepki verdik. Önceki proje aslına uygun bir şekilde yapılıyordu. Hem burası coğrafi olarak çok uygun hem de Civil Deresi’nin kenarı olmasından dolayı buranın zemini çok sağlam bir zemin değil” diye konuştu.

“BİZİM PARAMIZLA BİZE EZİYET ÇEKTİRİLİYOR”

ORÇEV ve Ordulular olarak alanın ilk projelendirildiği şekliyle Botanik Park, mesire alanı olarak değerlendirilmesini istediklerini vurgulayan Gönül, “Bizim paramızla bize eziyet çektiriliyor. Bu halkın parası çarçur ediliyor, çöpe atılıyor. Çöp olduğu buradaki durumdan da belli şu anda” diyerek vergilerin doğru kullanılmadığını ifade etti.

“BU YIKILAN YERİN, HARCANAN MASRAFIN HESABI SORULACAK”

ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ise park alanının, yeşil alan olarak kullanılmasının Ordu için bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu yıkılan yerin, harcanan masrafın hesabı da bir gün sorulacak elbet. ‘Ben yaptım, oldu, hadi yıkalım, yeniden para harcayalım.’ Böyle bir yönetim anlayışı kabul edilemez” dedi.

AKP’li belediye parkı ‘Akaryakıt Alanı’ yapmak istedi yargı ‘dur’ dedi