AKP’li belediye parkı ‘Akaryakıt Alanı’ yapmak istedi yargı ‘dur’ dedi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 9:40 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:14 pm

AKP’li Çekmeköy belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir parkı ‘Akaryakıt Alanı’na dönüştürmek için imar planı hazırladı. İBB’nin imar planına açtığı dava sonuçlandı. Yargı, plan ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

AKP’li Çekmeköy Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’nın ‘Akaryakıt Alanı’na dönüştürmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çekmeköy’e bağlı Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan parkı ‘Akaryakıt Alanı’na dönüştürmek için hazırlanan imar planına onay verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, belediye olarak kamusal yarar taşımadığı gerekçesi ile açtıkları davanın sonuçlandığını bildirdi. Akgün,  imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiğini duyurdu. Akgün’ün Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

“Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mevcut yeşil alanı ‘Akaryakıt Alanı’na dönüştüren imar planlarına ilişkin; İBB olarak açtığımız davada ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı verilmiştir.”

 

 

 

Fetihtepe’de ‘zoraki’ kentsel dönüşüm! 15 yaşındaki çocuk ters kelepçe ile gözaltına alındı