AKP’den istifa eden Yılmaz’ın konuşma hakkı gasp edilmiş!

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 10:22 am

Ankara Mamak Belediyesi’nin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz, “usulsüzlük ve yolsuzluk” tespit ettiğini söyleyerek istifa etmişti. Yılmaz’ın istifasından bir gün önce AKP’li Murat Köse Yılmaz’ın konuşma hakkını gasp etmiş.

AKP’den istifa eden Esra Yılmaz, yaptığı açıklamada konuşma hakkının gasp edildiğini ifade ederek tespit ettiği usulsüzlere yönelik “Bundan sonrası yargının işi” demişti.

Yılmaz şunları söyledi:

“USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUK TESPİT ETTİM”  

“Dün Mamak Haziran ayı meclis toplantısında söz alıp bu konuşmamı yapmak istedim, olmadı. Belediye Başkanı Murat Köse, Gönül Çarşısı’na beni koordinatör olarak atadı. Çarşı’daki sorumluluğumuz pandemi dolayısıyla iki kat artmışken Sayın Murat Köse, özel kaleminin telefonuyla haber göndererek garip bir üslupla beni aniden izne çıkardı. O dönemde bir takım şaibeli dedikodular belediyemizde yayılmaya başlamış. Bunları duyduğumda üstlerime konuyu ilettim ve bu konularla ilgili önlem almamız gerektiğini bildirdim. 20 Nisan 2020 tarihinde çarşıyla ilgili bir dosya hazırlamam gerektiğine karar verdim. Projenin başından beri tıkır tıkır çalışan stok sisteminden veri alacakken sistemle oynandığı tespit edildi. Bunun üzerine manuel stok sayımı yaptırdım ancak özel kalem müdürü tarafından görevlendirilen personel dosya hazırlamamızı ısrarla engellemeye çalıştı. Dosya tamamlanınca bana yapılan bu saldırıların nedenini anladım. Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi.

YARKADAŞ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Gazeteci Barış Yarkadaş, Yılmaz’ın istifasından bir gün önce konuşma hakkının gasp edildiği anları paylaştı. Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı paylaşıma “AKP’li Mamak Bld. Meclis Üyesi Esra Yılmaz, “Belediyede yolsuzluk var” diyerek partisinden istifa etti. Bu sabah ulaştığım video, istifadan bir gün önce çekilmiş. Başkan Murat Köse, Esra Yılmaz’ın konuşma hakkını gasp edince, Yılmaz isyan önce isyan, ardından ise istifa ediyor” notunu düştü.

AKP’li meclis üyesi, yolsuzluk tespit ettiğini açıklayarak istifa etti