Akbelen’de orman katliamı yapan Limak’a Bodrum onayı: Orman ve sit alanına 5 yıldızlı otel yapılacak

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 1:28 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 1:28 pm

Limak tarafından Bodrum’da orman ve sit alanında yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Akbelen’de ağaç katliamı yapan, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Beşli Çete’ olarak adlandırdığı şirketlerden Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde 36 bin 220 metrekarelik ormanlık alanda yapmayı planladığı ‘Turizm Konaklama Tesisi’ projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verdi.

ÇED sürecinin başlamasının ardından Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve bölge halkı, mahallelerinde denize ücretsiz bir şekilde girebildikleri yer olan Gerenkuyu’ya yapılacak projeye karşı çıkmış ve ÇED raporunun olumlu çıkması durumunda iptali için dava açılacağını duyurmuşlardı.

49 YILLIĞINA TAHSİS HAKKI

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ‘Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi’ kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı. Buna göre şirket, projeyi yapmak üzere 49 yıllığına tahsis hakkı kazandı. Şirket, 354 milyon lira yatırımla 312 ada 1 parselde bulunan 36 bin 220 metrekarelik araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyor.

Turizm tesisinde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobi bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.

İkizköylülerden Akbelen’i katleden Limak ve İÇTAŞ hakkında suç duyurusu

İsrail ile ticareti kesmeyen AKP’ye öfke büyüdü! LİMAK protesto edilecek

Kaynak: ANKA