Adalet Nöbeti’ndeki CHP’lilerden TELE1’e özel mesaj! ” ‘CHP iyi ki var’ diyenler haklı çıkacaklar”

Yayın tarihi: 12 Kasım 2023 Pazar 10:33 am - Güncelleme: 12 Kasım 2023 Pazar 3:13 pm

CHP milletvekillerinin Meclis’teki ‘Adalet Nöbeti’ sürüyor. Nöbetteki vekiller TELE1’e özel gönderdikleri mesajda, “Ara vermeden yeni eylemlere devam edeceğiz, Türkiye’nin başka şansı yok. Vatandaşlarımız moralsiz olmasınlar. ‘CHP iyi ki var’ diyenler haklı çıkacaklar” ifadelerine yer verdi. Öte yandan sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel de nöbetteki vekilleri ziyaret etti.

CHP milletvekillerinin, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine geçtiğimiz Perşembe günü TBMM Genel Kurulu’nda başlattıkları “Adalet Nöbeti” devam ediyor.

Özgür Özel Hatay’da! “Hatay’da rant projelerine izin vermeyeceğiz”

NÖBETTEKİ CHP’LİLERDEN TELE1’E ÖZEL AÇIKLAMA

Nöbetteki milletvekilleri TELE1’e özel açıklamada bulundu. Açıklamada, “Adalet Nöbeti aralıksız sürüyor. Sabah 8.30’da başlayan nöbet ertesi gün sabah 8.30’a kadar sürüyor. CHP’nin 130 milletvekili sonuna kadar nöbete iştirak ediyor. Biz dışarı çıktığımızda vatandaşlarımızın CHP’nin bu eylemini deteklediklerini önemli buldukalrını, ‘CHP olmasa ölü toprağı serili bu ülkede kimsenin sesi çıkmayacak’ diye ifade ediyorlar.

Biz bu ülkede adaleti, hakkı, hukuku savunmaya devam edeceğiz. İktidarın 21 yılda Türkiye’ye dayattıkları adaletsiz, hukuksuz, haksızlığın pik yaptığı bir durum oldu. Vatandaşlar bunun dışında ekonomik dar boğaz ile de mücadele ediyorlar, ve tek sığındıkları liman CHP.

Ara vermeden yeni eylemlere devam edeceğiz, Türkiye’nin başka şansı yok. Vatandaşlarımız şunu ifade ediyorlar ki, ‘Siz olmasanız emekçinin, işçinin, işsizin sorununu dile getirecek başka siyasi parti yok’. Biz bunun farkındayız. 100 yıllık geçmişimizle bundan sonra da aynı anlayışla haksızlığa olan tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız moralsiz olmasınlar. ‘CHP iyi ki var’ diyenler haklı çıkacaklar”

“EYLEMİMİZ, İKİNCİ BİR KARARA KADAR DEVAM EDECEK”

Bugün sabah saatlerinde TBMM Genel Kurulu’nda nöbet tutan milletvekillerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Anayasal düzene karşı kalkışma girişimini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeyen Parti Grubumuzu; eylemlerinin 4’üncü gününde, bugün sabah saatlerinde Genel Kurul’da ziyaret ettim. Eylemimiz, ikinci bir karara kadar devam edecek”