ABD, Moskova’daki terör saldırısını önceden biliyormuş!

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 10:13 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 10:13 pm

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, “22 Mart’taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova‘daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

John Kirby, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Alexander Bortnikov’un 22 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonuna yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 143 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğu yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Suçlamaları reddeden John Kirby, ABD’nin 7 Mart’ta Moskova saatiyle 11.15’te, daha önce de kullandıkları prosedürlere uygun şekilde, söz konusu terör tehdidine ilişkin “yazılı” güvenlik uyarı notunu ilettiğini söyledi.

Kirby, ”Açıkçası ABD, bu saldırıyı önlemeye çalışmıştır ve bunu Kremlin biliyor. 22 Mart’taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova’daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir” şeklinde konuştu.

Rus basınında dikkat çeken iddia! Moskova’daki kanlı saldırıyı düzenleyen teröristler emri Türkiye’deyken aldı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, “22 Mart’taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova’daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir” dedi.

Kaynak: AA