29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası teması belli oldu

Yayın tarihi: 27 Nisan 2021 Salı 5:58 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2021 Salı 5:58 pm

Bu yıl 29.’su düzenlenecek olan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması ‘Sokak’ olarak belirlendi. ‘Sokak’ temasının seçilmesine dair hazırlanan duyuru metni komite tarafından İngilizce, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yayınladı. Metinde “Riyakar bir düzende ilerleyen kent politikalarının bu şiddeti ve baskıyı beslediğini biliyor, özel ve kamusal tüm alanlar bizimdir diyerek sesimizi yükseltiyoruz.” denildi.

Bu yıl 29. kez düzenlenecek olan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması belli oldu. Tema bu sene ‘Sokak’ olarak belirlendi. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, atölye, panel, forum gibi farklı etkinliklerle düzenlenecek. “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” başlığıyla yayımlanan temanın açıklamasında “Sokaktayız, çarktayız, işteyiz, yoldayız, eylemdeyiz; sokakta yaşıyoruz ya da uyuyoruz, bazen geziyoruz, tozuyoruz. Sokağı da eve taşıyoruz, bazen ev sokakla doluyor.” denildi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Açıklamada, “Kadınları ve LGBTİ+’ları evde ve sokakta koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden, varoluşlarımız bahane edilerek çıkıldı. Bizler takıp takıştırdığımız, alanlara taşıdığımız bayraklarımızı, dövizlerimizi elimizden bırakmayacağız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Yürüdüğümüz her sokak bizim, her yürüyüşümüz onur yürüyüşüdür!” denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahkeme LGBTİ’nin yanında durdu! ‘Onur yürüyüşü yasak kararı’ iptal edildi