27 yaşında gömüldü 3 yıl sonra dirildi 44 yıl sonra aynı gün yine öldü

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 3:21 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 3:44 pm

Balıkesir’de garip bir olay yaşandı. İddiaya göre 1979’da yaşamını yitiren Mustafa Yılmaz, 20 Şubat’ta yine hayatını kaybetti.

Balıkesir’de 20 Şubat 1979’da bölgede çalışan ormancılar ile köylüler tarafından cenazesi teşhis edildikten sonra defnedildği iddia edilen Mustafa Yılmaz, vefatından 3 yıl sonra tekrar köyde görüldü. Yılmaz, ve o tarihten sonra 44 yıl daha yaşadı, dün, yine 20 Şubat günü ikinci kez vefat ettiği ileri sürüldü.

KİMİNE GÖRE ‘MECZUP’ KİMİNE GÖRE ‘HASTA’…

İHA’da yer alan iddiaya göre; Mustafa Yılmaz, o tarihten sonra kimine göre ‘meczup’, kimine göre ‘hasta’ olarak 44 yıl daha hayatını sürdürdü. Yılmaz, ilk ölüm tarihi olan 20 Şubat 1979’dan 44 yıl sonra yine 20 Şubat’ta geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Hayatı ile TV kanallarının da bir dönem ilgisini çeken ve sürekli oruç tutması ile tanınan, kendisinden sıkça dua istemeye gelenler olduğu öğrenilen Mustafa Yılmaz, son yolculuğuna uğurlanarak bir kez daha defnedildi.

1979 YILINDA OTOPSİSİ YAPILDI, 3 YIL SONRA TEKRAR BÖLGEDE GÖRÜLDÜ

1979 yılında Adalı’dan 25 kilometre uzakta bulunan Kadıköy’e yürüyerek gelen Yılmaz, yöre sakinlerinin verdiği yemekleri yedikten sonra Adalı’ya geri dönmek için gitmek istedi. Keçideresi denilen ormanlık alanda bir ceset bulunması sonrasında olay yerine giden savcı, teşhis için köyden korucu ve ormancıları çağırdı. Köylüler, cenazenin Mustafa Yılmaz’a ait olduğunu teşhis etti. İddiaya göre, 1979 yılında otopsisi yapılan Mustafa Yılmaz, 3 yıl sonra tekrar bölgede görüldü. Hiçbir açıklama yapmayan Yılmaz’ın o tarihten sonra genellikle oruç tuttuğu iddia ediliyor.

HASTANE KAYITLARINDA ‘ÖLÜ’ OLARAK GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN SİGORTADAN FAYDALANAMADI

Mustafa Yılmaz’ın hayat hikayesinde bir dönem kimlik problemi yaşandı. 1979’da vefat ettiği ve ölüm raporu düzenlenip defni yapıldığı için nüfus kayıtlarından düşen Mustafa Yılmaz, birkaç yıl sonra doktora gittiğinde hastane kayıtlarında ‘ölü’ olarak gözüktüğü için sigortadan faydalanamadı.

SEDA SAYAN MUSTAFA YILMAZ’IN HİKAYESİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Yöre sakinleri sesini duyurmak için ünlü şarkıcı Seda Sayan’a ulaştı. O dönem sabah programı yapan Seda Sayan, Mustafa Yılmaz’ın hikayesini programında gündeme getirdi ve yeniden kimlik çıkartılması için yardımcı oldu.

Kaynak: TELE1