’25 maaş ikramiye’ veren patrondan ‘asgari ücret’ sitemi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 3:28 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 3:31 pm

‘İşçilere 25 maaş ikramiye verdiği’ haberleriyle gündeme gelen Yüce Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce, TİSK’in bugün açıklanan asgari ücret için verdiği teklife sitem etti. Yüce “Çalışanlar için pazarlık yapılmasını kınıyorum” dedi.

Pandemi döneminde birçok şirket işten çıkarma yaparken “Hiçbir çalışanı işten çıkarmayacağız” çıkışı ve işçilere 25 maaş ikramiye verdiği’ haberleriyle gündeme gelen Yüce Auto-Skoda patronu Ahmet Yüce, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) bugün açıklanan asgari ücret için yaptığı teklife tepki gösterdi.

TİSK’in teklifi 10.100-10.400 TL arasındaydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise yeni asgari ücreti 11 bin 402 lira olarak açıkladı.

Milyonların beklediği asgari ücret zammı belli oldu!

‘BUNU ÇALIŞANLARINA NASIL REVA GÖRDÜLER’

Gazeteci Emre Özpeynirci’ye konuşan Yüce TİSK’in teklifine sinirlendi ve şunları dedi: “İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl reva gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı yapılır mı! Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar sayesinde kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK’in teklifinden hiç memnun değilim, kınıyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım, devlet de zaten gerekenleri yapıyor.

Akşener kurultayda ittifaktan ayrıldıklarını duyuracak iddiası

‘ÇALIŞAN HAKKINI VERECEKSİNİZ’

Sesini çıkartmayan büyük grupları, özel sektörü de gerçekten anlamıyorum. Kardeşim çalışanın hakkını koruyacaksınız. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum. Bakıyorum bu konuda biz ve Doğuş’tan başka öne çıkan da yok.”

Yüce 2023’te de 25 maaş ikramiye verip vermeyeceğini sorusuna ise “Tabi ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı” diye yanıt verdi.

500 dolar vaadinin altında kalan asgari ücrete ekonomistlerden ilk tepkiler