2010 referandumuna ‘evet’ diyen Halil Ergün: Baskıcı dizileri kabul etmiyorum

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:17 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:17 pm

2010 Anayasa referanduma ‘doğrudan evet’ dediğini açıklayan Halil Ergün, ‘baskıcı’ dizilerde oynamayacağını dile getirdi. Ergün, “Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette yeniden oynayacağım” dedi. 

Oyuncu Halil Ergün, 24 Ocak 2022’de yandaş Sabah gazetesine konuşarak, “Şimdi bazıları beni ‘Yetmez ama Evetçi’ olarak suçluyor ama ben yetmez bile demedim, doğrudan ‘Evet’ demiş biriyim” dedi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu baskı ortamına gitmesinin en büyük sebeplerinden biri olan 2010 Anayasa referandumunda ‘doğrudan evet’ dediğini açıklayan Ergün, Türkiye’nin ‘başka’ bir dönemden geçtiğini ifade etti. Gemlik Film Festivali’ne katılan Ergün, Yaprak Dökümü isimli dizi hakkında gelen soruya şöyle yanıt verdi:

“Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydınlık diziler çekileceği zaman elbette oynayacağım. Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette yeniden oynayacağım”

Halil Ergün: ‘Yetmez ama Evetçi’ değilim doğrudan ‘Evet’ dedim