2 penaltı 3 gol! Galatasaray evinde hata yapmadı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:00 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:11 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray RAMS Park’ta Sergen Yalçın’ın yönetimindeki Antalyaspor’u konuk etti. Karşılıklı gollerin ve penaltıların olduğu maçta Sarı Kırmızılı ekip maçı 2-1 kazandı ve şampiyonluk yolunda hata yapmadı.

9. dakikada Galatasaray sağ’ın kanattan kullandığı serbest vuruşta Antalyaspor savunması topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Ceza sahasının hemen önünde Tete topa müdahale etmek isterken rakibin ayak tabanı Tete’ye çarptı. Maçın hakemi Abdülkadir Bitigen VAR’a gitti ve penaltı noktasını gösterdi.

İLK GOL PENALTIDAN

Penaltıda topun balına geçen Kerem Aktürkoğlu topu kalenin sağına vurarak ağlara gönderdi ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

Gol öncesi Antalyaspor’un etkili ve baskılı oyunu varken, golden sonra Galatasaray oyunun kontrolünü ele aldı. Cimbom topla daha çok oynasa da ceza sahasında etkili olamadı. Antalyaspor ise orta sahada kaptığı toplarla kontra ataklar bulmaya çalıştı.

ANTALYASOPOR EŞİTLİĞİ YAKALADI

Dakikalar 32’yi gösterdiğinde Antalyaspor’un sol kanattan gelişen atağında ceza sahasına doğru yapılan ortada Muslera boşa çıktı ve arka direkte Van de Streek topu ağlara gönderdi ve Antalyaspor eşitliği yakaladı.

37. dakikada Galatasaray’ın kullandığı kornerde yeni transfer Carlos Vinicius kafayla topu ağlara gönderdi fakat öncesinde rakibine yaptığı faul nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı

İLK YARININ SON ANLARINDA BİR GOL DAHA

İlk yarının son dakikalarında Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderdi. Ancak ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı. VAR kontrolü sonrası gol geçerli sayıldı. Böylece Galatasaray yeniden öne geçti.

BİR PENALTI DAHA

58. dakikada Galatasaray’ın yeni transferi Köhn sol kanattan ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Hakem hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi.

59. dakikada Kerem Aktürkoğlu penaltı için topun başına geçti. Kerem topu direğe nişanladı ve penaltıdan yararlanamadı.

Maçın ikinci yarısında yapılan oyuncu değişiklikleriyle Antalyaspor zaman zaman ataklar yapsa da Galatasaray maçın kontrolünü sağladı. Zaha’nın oyuna girmesiyle orta alanda daha kalabalık olan Cimbom oyun hakimiyetini kurdu.

Galatasaray karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye TFF’li Icardi yanıtı

Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray RAMS Park’ta Sergen Yalçın’ın yönetimindeki Antalyaspor’u konuk etti. Karşılıklı gollerin ve penaltıların olduğu maçta Sarı Kırmızılı ekip maçı 2-1 kazandı ve şampiyonluk yolunda hata yapmadı.

Kaynak: TELE1