17 yaşındaki Yiğit ilk iş gününde ‘iş cinayeti’nden öldü! İnşaatta çalışmak için şehir dışından gelmişti

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 7:44 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 7:44 pm

Şehir dışından inşaatta çalışmak için İstanbul’a gelen 17 yaşındaki Yiğit Zamanis iş cinayeti kurbanı oldu. İlk iş gününde kafasına inşaattaki vinçten malzemelerin düştüğü genç müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul’a şehir dışından inşaatta çalışmak için gelen 17 yaşındaki Yiğit Zamanis’in ilk iş gününde başına, şantiyedeki vinçten malzeme düştü.

İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Yiğit Zamanis, “iş cinayeti”nin son kurbanı oldu.

Zamanis’in hayatını kaybetmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“BURADA BİR İHMAL OLDUĞU ORTADADIR”

Olayı anlatan Muhammed Haluk Çavuşoğlu, “Buradaki çalışanlardan aldığımız bilgiler üzerine, 16 – 17 yaşlarında bir kardeşimiz burada çalıştığı esnada oluyor. Bugün de burada çok rüzgar vardı. Çalışma arkadaşları da “Rüzgarlı alanda vinçleri kaldırmayalım” demişler. Sorumlusu kimse çalışabileceğini söylüyor. Vinç kaldırıldıktan sonra üzerine demir ya da tahta düşüyor ve vefat ediyor. İş güvenliği uzmanına durumu sorduk. Bize ismini bilmediklerini söylediler. İsmini bilmediğiniz insanı nasıl çalıştırıyorsunuz? Henüz bugün işe başladığı söylendi. Neticesinde burada bir ihmalin olduğu ortadadır. Bunun gerçekten araştırılmasını ve bu tarz olayların son bulmasını diliyoruz” dedi.