Türkiye’de koronavirüs tespit edilen ikinci hasta için açıklama

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 1:57 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 2:01 pm

Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş, Türkiye’de koronavirüs tespit edilen ikinci hastanın durumuna ilişkin bilgi verdi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılmaya başlayan koronavirüs salgını, Türkiye’ye de sıçradı. Dünya genelinde 5 bine yakın kişinin ölümüne neden olan salgın, Türkiye’de de iki kişi de ortaya çıktı.

Ebola’yı keşfeden bilim insanından koronavirüsle ilgili korkutan açıklama

Türkiye’de koronavirüs tespit edilen ikinci hastanın durumuna ilişkin bilgi veren Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş, “Kötü durumda bir hasta olduğunu aktarmadılar bize. Yoğun bakım ihtiyacı olan bir hasta olmadığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

“DİĞER TEMASLARDA DA VAKA OLABİLİR”

Karantinaya alınan ve tedavileri devam eden hastalarda ilgili açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş, “Bu vakanın çıkması beklenen bir durumdu. Çünkü hastanın çevresindeki temasları takip ediliyordu. Ve pozitif olan vaka da bu temaslardan biri. Bu çok olumlu bir şey. Çünkü bu takip yapılmasaydı bu hastanın kontrolü mümkün olmayacaktı ve toplumda hastalık yayıla bilecekti. Diğer temaslarda da vaka olabilir” dedi.

Koronavirüs Türkiye’ye nasıl geldi? İşte karantinaya alınan o ailenin hikayesi

“YOĞUN BAKIMDA DEĞİL”

Karantinaya alınan ikinci kişinin sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Aktaş, “Kötü durumda bir hasta olduğunu aktarmadılar bize. Yoğun bakım ihtiyacı olan bir hasta olmadığını biliyorum” diye konuştu.