Ebola’yı keşfeden bilim insanından koronavirüsle ilgili korkutan açıklama

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 1:42 pm - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 1:50 pm

Ebola’yı keşfeden Belçikalı bilim insanı Peter Piot, koronavirüs salgınıyla ilgili “Bugünkü durum, Ebola’dan çok daha kötü” değerlendirmesinde bulundu.

Ebola’yı keşfeden Belçikalı bilim insanı Peter Piot, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye dahil birçok ülkede yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs Türkiye’ye nasıl geldi? İşte karantinaya alınan o ailenin hikayesi

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde görülen ve yüzün üzerinde ülkede rastlanan koronavirüs 5 bine yakın kişinin hayatına mal oldu. London School of Hygiene and Tropical Medicine Direktörü Peter Piot, İngiliz basınına koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sky News’e konuşan Belçikalı bilim insanı koronavirüsün Ebola’dan daha ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi.

Verdiği röportaj silindi… Wuhan’da koronayı duyuran doktoru susturmak istiyorlar!

“EBOLA’DAN ÇOK DAHA KÖTÜ”

Piot, konu ile ilgili gelen soru üzerine “Bugünkü durum, Ebola’dan çok daha kötü. Ebola, bulaşması için çok yakın temas gerektiriyordu. Yani bu kelimenin tam anlamıyla birisiyle konuşarak yakalayabileceğiniz bir şey, bu da diğer virüsler için geçerli değil” ifadelerini kullandı. AIDS ile mücadele çalışmalarında aktif rol alan Piot, Ebola’yı ilk keşfeden bilim insanı olarak adını duyurmuştu.