Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe’nin

Yayın tarihi: 11 Haziran 2023 Pazar 10:44 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2023 Pazar 11:51 pm

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Medipol Başakşehir ile Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda karşı karşıya geldi. Sarı – Lacivertli ekip maçı 2-0 kazanarak 2023 yılı Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu ve 9 yıllık kupa hasretine son verdi.

İzmir’de Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, rakibini 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe’ye kupayı getiren golleri; 1. ve 29. dakikalarda Michy Batshuayi kaydetti.

Fenerbahçe, futbolda son kupasını 25 Ağustos 2014’te kazanmıştı. Ersun Yanal yönetiminde 2013-14 seoznunu şampiyon olarak tamamlayan Sarı-Lacivertliler, Süper Kupa’da Galatasaray’ı penaltılarda geçerek kupaya ulaşmıştı.

9 yıllık kupa hasretini sonlandıran Fenerbahçe, kulüp başkanı Ali Koç döneminde de futboldaki ilk kupasını kazandı. Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası’nda 7. kez şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe – Başakşehir maçı öncesi olay çıktı, polis biber gazıyla müdahale etti

 

SÜPER KUPA FİNALİNİN ADI BELLİ OLDU

Süper Lig’in 2023 – 2024 sezonu öncesi oynanacak olan Süper Kupa finalin adı da belli oldu. Süper Kupa finalinde Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.