Zelenski G7 zirvesinde! Putinle diyaloğu reddetti Biden’dan silah istedi

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 11:12 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 11:12 pm

G7 zirvesinde konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyaloğu reddetti ve ABD Başkanı Joe Biden’dan hava savunma sistemi desteği istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, video konferans yöntemiyle bağlanarak G7 zirvesinde bir konuşma yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyalog yapılamayacağını savunan Volodimir Zelenski, “Geleceği olmayan Rusya’nın bu lideriyle diyalog olamaz. Şimdi bir kişi barışı engelliyor ve bu kişi Moskova’da” ifadelerini kullandı.

Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden’dan ise hava savunma sistemi konusunda destek istedi. Bugüne kadar yapılan desteklere teşekkür eden Zelenski, “Sayın Başkan, bunların kademeli bir savunma sistemi oluşturmamızı sağlayacak orta ve uzun menzilli sistemlerin olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

RUSYA İÇİN “İSTİKRAR BOZMA” ÇAĞRISI

Zelenski ayrıca G7 üyesi ülke liderlerine Rusya’nın istikrarının bozulması çağrısında bulundu. Zelenski, “Rusya, ülkelerimizin enerji istikrarına saldırdığında onun enerji sektörünü yaptırımlarla engellemeli, Rus petrol ve gaz ticareti gelirlerinin istikrarını bozmalıyız. Rusya’dan petrol ve gaz ihracatı için katı bir fiyat tavanı gerekiyor” şeklinde konuştu.

Rusya’dan misilleme! Zelenskiy’nin ofisinin bulunduğu bölge vuruldu