İsrail ile ticaretin altından Ensar Vakfı’nın eski yöneticisi çıktı! Özgür Demirtaş şaşkınlığını gizleyemedi

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 1:16 am - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 4:34 pm

Gazeteci Metin Cihan, İsrail ile ticaret yapan MÜSİAD üyesi bir firmanın sahibinin Ensar Vakfı yöneticisi olduğunu iddia etti. Ekonomist Özgür Demirtaş, Cihan’ın paylaşımına, “İnanılmaz” yorumunu yaptı. Ensar Vakfı ise söz konusu şahsın eski yöneticileri olduğunu açıkladı.

Türkiye’de bazı firmaların, Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırılarıyla gündeme gelen İsrail ile ticari ilişkilerine yönelik tepkiler devam ederken, gazeteci Metin Cihan dikkat çeken bir iddia öne sürdü.

Cihan, İsrail ile ticari ilişkide bulunan bir firmanın izini sürdü. X hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Cihan, şirketin Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi olduğunu ve firma yöneticisinin Ensar Vakfı Başakşehir temsilcisi olduğunu iddia etti.

Firmanın Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kaydını paylaşan Cihan, “Sahibi, Ensar Vakfı Başakşehir temsilcisi çıktı” dedi.

Cihan bir sonraki paylaşımında ise “İsrail ile ticareti ortaya çıkan Ensar Vakfı yöneticisi hesabını kilitledi” dedi. Cihan ayrıca firma sahibinin kendisini engellediğini belirtti.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: İNANILMAZ…

Öte yandan Cihan’ın paylaşımı kısa sürede gündem olurken, Ekonomist Özgür Demirtaş, söz konusu paylaşıma ‘İnanılmaz’ yorumunu yaptı.

Cihan’ın paylaştığı belgeler şöyle:

DW muhabirinden Erdoğan’a ‘İsrail ile ticaret’ sorusu

ENSAR VAKFI: ESKİ YÖNETİCİ

Cihan’ın paylaşımın ardından Ensar Vakfı da açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu şahsın eski yönetici olduğu vurgulandı.

Kaynak: TELE1