Zafer Partili il başkanı adli kontrolle serbest

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 9:19 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 9:19 pm

Gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.

Zafer Partisi (ZP) Samandağ Kurucu İlçe Başkanı Suphi Yıldız ve ZP Kayseri İl Başkanlığı hesabını kullanan Hacı Ali Demirkaya hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından soruşturma başlatıldı. İki isim gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından Ankara’ya getirilen Demirkaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Demirkaya, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve 15 günde bir imza vermek şartıyla adli kontrol tedbiri ile salıverildi.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN PAYLAŞIM

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Zafer Partisi Kayseri il başkanı Hacı Ali Demirkaya ve Samandağı eski ilçe başkanımız Suphi Yıldız adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Bu süreçte bize destek veren TBB Başkanına, Ankara Baro Başkanına ve Kayseri Baro başkanına Zafer Partisi adına teşekkürlerimi sunarım. Arkadaşlarımızın tek suçu Türk olmak, Türk olduğunu bilmek, Türkiye’nin örtülü işgaline karşı çıkmak. Atatürk’ün izinde ailemizi ve vatanımızı ÖLÜNCEYE dek savunacağız. @zaferpartisi” ifadelerini kullandı. (DHA)

Zafer Partili ilçe başkanı ve yönetimi istifa ederek CHP’ye katıldı

Kaynak: DHA