Yüz binlerce öğretmen adayı bekliyor! Yeni mülakat sisteminin ayrıntıları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 1:08 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 1:08 pm

Atama bekleyen öğretmenlerin tüm itirazlarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) mülakatı uygulamakta inatçı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu yeni mülakat sisteminin ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre, öğretmen adayına kod verilecek. Mülakat tamamlanır tamamlanmaz puan öğrenilecek ve genel kültür sorusu ise artık sorulmayacak.

Atama bekleyen öğretmen adaylarının ‘mülakatsız 68 atama’ talebine kulak tıkayarak mülakatla 20 bin öğretmen alacaklarını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı yeni mülakat sistemini de duyurmuştu. Yeni sisteme göre KPSS puanının yüzde 50’si ve mülakat puanının yüzde 50’si baz alınarak atama yapılacak.

Sadece mülakat puanına dayalı atamanın kaldırılacağının açıklanmasının ardından çalışmalar başladı.

Habertürk’te yer alan habere göre, tartışmaların önüne geçmek için; her adaya ‘kod’ verilecek. Mülakatı gerçekleştirecek heyet, öğretmen adayının kimliğini bilmeyecek. Aday da heyette kimin olduğunu bilmeyecek. Yüz yüze gerçekleşecek mülakat süresi 45 dakika sürecek. Sözlü sınav, kamera ile kayda alınacak.

Öğretmen atama sayısı hayal kırıklığı yarattı! ‘Yok’ denilen mülakat geldi

MÜLAKAT NASIL OLACAK?

Öğretmen adayına mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olduğu ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaya hazırlık yapma imkanı sunulacak. Aday, kendisine yöneltilen sorular ve verdiği cevapları imzalayacak. Değerlendirme Komisyonu öğretmen adayını, mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak. Aday da puanını içerideyken öğrenecek. Puan sisteme girdikten sonra değiştirmek mümkün olmayacak.

GENEL KÜLTÜR SORULMAYACAK

Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak. Konu dışına çıkılmayacak. Öğretmen adayına genel kültür sorusu sorulmayacak.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışmayı tamamladıktan sonra, yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderecek. Yeni sistem, ilk olarak 20 bin öğretmen ataması için uygulanacak.

Kaynak: TELE1