Yusuf Ziya Gümüşel savcı ve psikolog hakkında suç duyurusunda bulundu

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 10:14 am - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 10:17 am

Kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile sözde evlendiren Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, davanın kadın savcısı ve H.K.G. ifade verirken salonda bulunan psikolog hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kamuoyunda “Utanç davası” olarak anılan Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile sözde evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakılması davasının dünkü duruşmasında karar verilmesi beklenmesine rağmen karar çıkmadı.

Habertürk’ün haberine göre duruşmada Yusuf Ziya Gümüşel, H.K.G.’nin ilk ifadesini alan kadın savcı ve H.K.G. ifade verdiği sırada duruşma salonunda bulunan psikog hakkında suç duyurusunda bulundu.

“MEDYATİK HAL ALSIN DİYE İFTİRA ATTI”

Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatının İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede H.K.G.’nin mahkemede verdiği ifadesinde 2020 yılında verdiği ilk ifadeyi yalanladığı, H.K.G.’nin mahkemede suç duyurusunu alan kadın savcıya detay vermediği ve sorulara “evet” ya da “hayır” şeklinde kısa cevaplar verdiği öne sürüldü.

Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatının yaptığı suç duyurusunda savcının dava medyatik bir hal alsın diye kasten H.K.G.’nin ifadelerini değiştirerek Yusuf Ziya Gümüşel’e iftira attığı iddia edildi.

“PSİKOLOG İFADE EZBERLETTİ”

Psikolog hakkında yapılan şikayet ise aynı dilekçede şu şekilde ifade edildi: “H.K.G., duruşmada beyanda bulunurken aniden psikoloğa dönüp, ‘yeter mi?’ diye sormaktadır. Her ikisi de sonradan bu konuşmayı ikrar etmiştir.” Bu nedenle de psikoloğun H.K.G.’nin mahkemede anlatacaklarını ezberlettiği, bir yönlendirme olduğu ileri sürüldü.
Kadın savcının dosyası Hakimler ve Savcılar Kurulu’na, Psikoloğun dosyası ise Memur Suçları Bürosu’na gönderildi.

Utanç davasında karar çıkmadı