Yurt yangınında kızını kaybeden baba: ‘Çocukları Süleymancıların yurduna vereceğiz’ dediler!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 4:41 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:38 pm

Sosyal Haklar Derneği tarafından düzenlenen ‘Sosyal Cinayetler Forumu’nda Soma’dan Aladağ’a Çorlu tren kazasına kadar birçok katliam konuşuldu. Forumda söz alan ve Aladağ’da meydana gelen yurt yangınında kızını kaybeden baba, ilçe eğitim müdürünün kendisine “Çocukları Süleymancıların yurduna vereceğiz” dediğini söyledi.

Sosyal Haklar Derneği’nin Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlediği ‘Sosyal Cinayetler Forumu’nda Türkiye’nin farklı noktalarından adalet mücadelesi veren aileler bir araya geldi. Yaşadıkları süreci anlatan aileler, isyan etti. Soma maden faciasında oğlunu kaybeden Elmas Kaya katliamla birlikte gelinen noktayı “Bizim canımızı da aldı, malımızı da aldı, yetmedi, biz o yedi başlı devi doyuramadık. Ben yaşamıyorum, nefes alıyorum sadece” sözleriyle dile getirdi.

Saat 12’de başlayan Forum’da; 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciası, 11 öğrencinin yaşamını yitirdiği Aladağ yurt yangını, 7 işçinin öldüğü Hendek havai fişek fabrikası patlaması, Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler, avukatlar, STK temsilcileri, parti temsilcileri bir araya gelerek “sosyal cinayetlerin” bir daha yaşanmaması için gerekli olan sosyal politikaları tartıştı.

“BİZ O YEDİ BAŞLI DEVİ DOYURAMADIK”

Sosyal Cinayetler Forumu’nda 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden katliamıyla ilgili hukuki süreci avukat Akçay Taşçı aktardı. Soma maden katliamında oğlunu kaybeden Elmas Kaya ise katliamdan sonra yaşadıklarını ve katliamla “Bizim canımızı da aldı, malımızı da aldı, yetmedi, biz o yedi başlı devi doyuramadık. Ben yaşamıyorum, nefes alıyorum sadece.” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR, BABAYA ‘SÜLEYMANCILARIN YURDUNA GÖNDERECEĞİZ’ DEMİŞ!

Adana Aladağ’da bulunan cemaatçilerin yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden Sümeyye Yetim’in babası Ahmet Yetim yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İlçe eğitim müdürünün yanına gittim. Dedim ki bizim bu çocuklar ne olacak? Bana tek dediği şey Süleymancıların yurdu var, onları oraya göndereceğiz.”

“BİZ FAKİRİZ YA, İNSAN GİBİ YAŞAMAYA HAKKIMIZ YOK”

Yangında evladını yitiren bir başka baba ise şöyle konuştu:

“Resmen cinayet işlediler. Bizim evlatlarımızı kapıları kapatarak hepsini içeriye mahkum ederek yakmaya bıraktılar. Hala ciğerim yanıyor. Süleymancılar dediğimiz insanlar 10 kilo etin arkasına düşüyorlar. Bizim evlatlarımızı oraya devlet gönderdi. Biz devlet kapısına gidip ‘evlatlarımıza kalacak yer ayarlayın’ dedi. İl milli eğitim müdürü ‘bekleyin’ dedi. Müdür, “Süleymancılara vereceksiniz, ya da paranız varsa okutacaksınız” dedi. Biz fakiriz ya, insan gibi yaşamaya hakkımız yok. Bizi cemaatlerin yurduna mahkum ettiler. Devletimiz bize 5 yıldır acı yaşatıyor.”

“OĞLUMUN BENİ BULMASINI BEKLİYORUM”

Çorlu tren kazası davasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz yaptığı konuşmada “Oğlumun beni bıraktığı yerde beni bulmasını bekliyorum. Bu ancak adaletle olacak. Benim içim soğumayacak. Ben yasımı adaletten sonra tutmaya başlayabileceğim. Çünkü ben yas tutamıyorum. Çorlu tren katliamının yargılama süreci başlamadı. Biz yargının başındayız. Hala bir savcının iddianame hazırlamasını bekliyoruz. 25 Ocak’ta duruşmamız var” diye konuştu.

“HAKLARIMIZI SAVUNSUNLAR YETER”

Hendek havai fişek patlamasında abisini kaybeden Mervenur Yılmaz ise konuşmasında şunları söyledi:

“Buradan milletvekillerine sesleniyorum. Bundan sonra bizim 23 Nisanımızı, 19 Mayısımızı, 8 Martımızı kutlamasınlar, haklarımızı savunsunlar yeter.”

Çorlu tren katliamında kızlarını kaybeden baba, yaşamını yitirdi

Hendek davasının 5. duruşması sona erdi! ‘En ucuz kalem işçi canı olmasın’