Yurt olmadığı için eve çıkan üniversite öğrencisi geçinmek için pazarda simit satıyor

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 6:46 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 6:46 pm

Amasya Taşova’da KYK yurdu olmadığı için eve çıkan üniversite öğrencisi Talha Şahin, fahiş kira ve faturalar sebebiyle pazarda simit satıyor.

AKP iktidarın politikalarının yurttaşları yoksulluğa sürüklediği bir kez daha gözler önüne serildi. İktidar, öğrencilerin barınma sorununa gözlerini kapatırken Taşova ilçesinde KYK yurdu olmadığı için öğrenciler eve çıkmak zorunda kaldı.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Talha Şahin, ilçede yurt olmadığından arkadaşları ile eve çıkmak zorunda kaldı. Şahin,  kira, elektrik, su ve doğalgaza gelen fahiş zamlar nedeniyle masraflarını karşılamak için simit satıyor. Şahin, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“GÜNDE BİN SİMİT SATMAM LAZIM 100 LİRA KAZANAYIM”

“Yurt yok burada. Yurt olmadığı için ev tuttuk arkadaşlarla, 3 arkadaşız. Malum kiralar, doğal gaz, faturalar… Üçümüz de part-time işlerde çalışıyoruz. Ben de işte pazarda gördüğünüz gibi simit, poğaça satıyorum. Geçim zor. İşte son dönemlerde zamlar falan o yüzden böyle karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Günde ortalama bin simit satmam lazım karşılığında 100 lira kazanayım. Sabah 5’te geldim, beşten beri buradayım. Bazen dersimiz de olabiliyor, hocalarımızdan izin alıyoruz sağ olsunlar, onlar da anlayışla karşılıyorlar. Geçinmeye çalışıyoruz.”

 

Penceresiz kümes kadar oda 3 bin 250 lira