Yunan halkı sokakta, Alman ırkçıları dövdüler

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 10:24 am - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 4:14 pm

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasının ardından mülteciler Yunanistan sınırına akın etti. Yunan politikacıların yaklaşımı sonrası güvenlik kuvvetleri de mültecilere gerçek mermiyle saldırdı. Yunanistan yönetiminin göçmenlere karşı tutumu sonrasında vatandaşlar sokağa döküldü.

Yunanistan’da halk göçmenlere yapılan muameleye karşı gösteri düzenledi. Mültecilerin sınırda polisler tarafından orantısız şiddet görmesine sessiz kalmayan Yunan halkı, “Birlikte yaşayabiliriz. Sömürü, savaş, milliyetçilik ve ırkçılığa karşı birlikte savaşabiliriz” sloganları attı.

ATİNA’DA SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER

Avrupa’ya geçmek için Edirne’de bulunan mültecilerin sayısı her geçen gün artarken, Yunan hükümeti sınır hattındaki mültecilere karşı sert tutumunu her geçen gün artırıyor. Yunan hükümetinin bu tutumuma karşı Yunanistan halkı mültecilere destek gösterileri düzenledi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da binlerce kişi “Birlikte yaşayabiliriz. Sömürü, savaş, milliyetçilik ve ırkçılığa karşı birlikte savaşabiliriz” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

ALMAN IRKÇILARA DARP

Midilli adasında mültecilerin Yunanistan’a geçmesini protesto eden iki ırkçı Alman, bölgedeki Yunan halkı tarafından dövüldü.