YRP’li Doğan Aydal’dan Cumhur İttifakı yorumu: Herhangi bir topluluk içinde değiliz

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 5:42 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 5:49 pm

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal TELE1’de yaptığı açıklamada yaklaşan yerel seçimler için “Herhangi bir topluluk içinde değiliz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal TELE1’de yayınlanan Habere Doğru programına konuk oldu. Aydal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın “Biz tek başımıza seçime gireceğiz” açıklamasını yorumladı. Aydal, bu sözler için “herhangi bir topluluk içinde değiliz anlamını taşır” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki ekonomik kriz hakkında konuşan Aydal, “Bir yandan milli görüşün merkezi derken, diğer yandan 3-5 yer alacağız diye milli görüş gömleğini çıkarttık deyip 22 yıldır toplumda oluşturduğu ekonomik sıkıntıyı bizim kabullenmemiz gerekmiyor” diye konuştu.

İYİ Parti’nin İzmir’de Ümit Özlale’yi aday göstereceği iddiasına Tunç Soyer’den net yanıt!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı Orta Vadeli Plan hakkında da konuşan Aydal, AKP iktidarının daha önceki açıkladığı hedefleri tutturamadığı ve artırdığını ifade etti. Aydal’ın OVP hakkındaki açıklamaları şöyle:

“Daha dün OVP açıkladılar. Ben bir muhalefet partisi Genel Başkanvekili olarak soruyorum. Yıl 2011 Cumhurbaşkanı Başbakan. 2023 için bir projeksiyon koyuyor. ‘İhracatımız’ diyor ‘500 milyar dolar olacak.’ Yıl 2011… Dün ilan ettiler ihracatımız 302 milyar dolar olacak… Cumhurbaşkanımız 2011 yılında faizi yüzde 3’e düşüreceğiz şimdi 8.5’e inşallah düşecek diyor… ‘Gayrisafi milli hasılamız 2 trilyon dolar olacak’ diyor 2011’de şimdi 1.3 trilyon dolar olacak diyor… Dolayısıyla OVP’den de beklediğimiz bir şey yok.”